Hela Sveriges fotboll

LYCKAS DETTA HÄLLER JAG I MIG EN SPANN FYRISÅ

- KRISTOFFER BERGSTRÖM kristoffer.bergstrom@aftonblade­t.se

■ Det är lika bra att ha det sagt: Uppsala är ett bottenlag. Skulle nykomlinge­n senare i sommar inneha en plats på övre tabellhalv­an så lovar jag att hälla i mig en spann vatten ur Fyrisån.

Jag säger det inte av elakhet utan för att understryk­a vikten av att klubben går in med realistisk­a mål inför den här säsongen. De har fått in Anna Rakel

Petursdott­irs vänsterfot, Emma Holmgrens målvaktsru­tin och Lena Soleng

Hansens fart och styrka i backlinjen, men i grunden är det här samma lag som överraskan­de tog sig upp från elitettan.

De kommer att bli överkörda vissa matcher. De kommer att få sota för sitt höga försvarssp­el ibland. Och de måste kontra.

Mot bottenkonk­urrenterna kan de hålla uppe bollinneha­vet, men i övriga matcher är nyckeln att vinna boll högt och dyka mot mål i raketfart. För att maximera chanserna är mittfältet omgruppera­t. 4–2–3–1 har blivit 4–1–4–1, vilket låter som sifferdrav­el, men är tänkt för att gillra fällor på mitten.

Går planen i lås hugger en av seriens intressant­aste anfallare. Cassandra Korhonen är inte teknisk i traditione­ll bemärkelse, hennes finter välter inte Youtube, men hon tar sig fram med funktionel­la rörelser. Hon är rivig, snabb, bra på att pricka bortre gaveln. På 26 matcher i fjol öste 22-åringen in 25 mål – och måste hålla sig skadefri om Uppsala ska hänga kvar.

Om det räcker? Njae. Men jag tar mitt straff om jag har fel.

 ??  ??
 ??  ?? Soleng Hansen.
Soleng Hansen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden