Hela Sveriges fotboll

Camilla Enström är tillbaka – utlovar en storsatsni­ng

- Jonathan Nilsson

Fler kameror, dubbla experter och studio på plats.

Discovery utlovar en storsatsni­ng på superettan där Camilla Enström gör comeback som reporter och programled­are.

– Otroligt roligt. Jag har verkligen saknat att få bevaka svensk fotboll, säger hon.

Camilla Enström (tidigare Nordlund), 33, är ett välbekant ansikte för de sportintre­sserade tvtittarna. Den mångåriga tvprofilen är sedan tidigare känd från bland annat TV4 och C More där hon under flera år bland annat bevakade allsvenska­n. 2018 jobbade hon för Discovery med vinterOS i Pyeongchan­g och nu gör hon comeback i tvrutan efter att ha varit mammaledig.

– Jag har verkligen saknat att få bevaka svensk fotboll som jag gjorde under flera år tidigare. Det känns så klart otroligt roligt att få komma tillbaka till sidlinjen och få ta del av stämningen på arenorna, säger Camilla Enström som spelade fotboll under hela sin uppväxt och gick på fotbollsgy­mnasium.

– Som gammal fotbollstj­ej får jag säga att det här är det näst bästa. Det är så nära man kan komma till att spela själv, tillägger hon med ett skratt.

Camilla Enström kommer främst att vara programled­are för studiosänd­ningarna i superettan.

– Tittarna kan förvänta sig en rejäl satsning på superettan överlag. Nästan alla matcher kommer följas av fyra kameror istället för en kamera som i fjol. Huvudmatch­en kommer följas av hela elva kameror. Vi kommer att vara på plats med studio, programled­are, kommentato­rer och dubbla experter. Allt för att ge tittarna en så gedigen och initierad matchbevak­ning som möjligt helt enkelt.

”Något jag brinner för”

Huvudmatch­en kommer att visas en gång i veckan, oftast på lördagar. Camilla kommer även att arbeta som reporter för en reportages­erie där tittarna får lära känna spelarna lite bättre.

– Det finns väldigt många profiler i superettan, både på och utanför planen. Jag hoppas att vi ska kunna förmedla det i reportages­erien. Det är något jag brinner för. Att kunna visa mer än bara spelaren, vem personen är och vad han drömmer.

Camilla Enström beskriver superettan som en liga som ”bubblar av talang och passion”.

– Det är spelare som vill framåt, klubbar som vill uppåt och supportar som hejar på i ur och skur. Det känns som att alla kan slå alla, vilket gör att matcherna blir väldigt spännande. Det är svårt att sia om på förhand.

Någon eller några spelare att hålla ett extra öga på?

– En del av tjusningen med superettan är att det finns väldigt många talanger. Det är spännande att sia om vem som kommer att blomma ut. Det ska bli roligt att se Kevin Ackermanns utveckling i ÖIS efter att han har genomgått en hjärtopera­tion i fjol. Om vi håller oss kvar vid talangspår­et så vill jag även nämna Rasmus Wiedesheim­Paul som gjorde 19 mål för Halmstad förra året. Frågan där är väl om han blir kvar hela säsongen.

Vid sidan av tvjobbet så har Enström de senaste åren även drivit en insamling till Cancerfond­en, efter att hon själv drabbades av sjukdomen vintern 2016/2017. De senaste månaderna har hon grottat ner sig i superettan rejält och nu längtar hon till avspark.

– När jag tackar ja till någonting gör jag det helhjärtat. För mig handlar det om att visa respekt för tittarna och alla supportrar som brinner för sina klubbar. Det kan låta fånigt, men jag ser det som ett förtroende­uppdrag att få bevaka de här klubbarna på så nära håll och då vill jag ge det all min tid och energi för att vara så påläst som möjligt och kunna leverera så bra sändningar som möjligt, säger Camilla Enström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden