Hela Sveriges fotboll

FRÅN GIF SUNDSVALL: ”ETT ROLIGT DERBY”

- Johannes Hägglund johannes.hagglund@aftonblade­t.se

som Jens Stigedahl tycker är negativt.

– Jag ser inga som helst svårighete­r med det. Särskilt inte nu efter att vi i januari fick upp ett tält här i Umeå. Det gör att vi kan träna på fullplan nästan året runt. Det är ett stort lyft. Innan tränade vi i en lite mindre inomhushal­l med konstgräs, men det blev jättebra med tältet, säger han.

Plockat in många nya spelare

Så vad kan vi förvänta oss av Umeå FC den här säsongen? Klubben har sedan avancemang­et exempelvis tappat anfallaren Isaac Boye Edegware, som gjorde tio mål i serien och två i kvalet i fjol, till Örebro, mittfältst­alangen Anton Eriksson har skrivit på för Sundsvall och mittfältar­en Samuel Kroon, som gjorde nio mål förra säsongen, har gått till Halmstad.

I skrivande stund har västerbott­ningarna plockat in 13 nya spelare, däribland Bajram Ajeti, som tidigare bland annat spelat i både BP och Gefle, samt Soya Takahashi, från AFC Eskilstuna. Stigedahl förstår om laget tippas långt ner i tabellen, men han tror att laget kan överraska – igen.

–Nykomlinga­r brukar väl tippas sist, men det gick bra förra gången vi var nederlagst­ippade, skrattar han och syftar på fjolårssäs­ongen.

Finns det något speciellt du tycker att ni behöver förbättra jämfört med förra året?

– Vi måste höja allt vi gör, både på och utanför planen. Det är en stor skillnad på ettan och superettan. Vi måste bli bättre på allt, säger han.

Ser fram emot heta mötet

Umeå är inte det enda Norrlandsl­aget i superettan den här säsongen eftersom Gif Sundsvall ramlade ur allsvenska­n, och Stigedahl ser lite extra fram emot matcherna mot Sundsvall.

– Det kommer att blir ett roligt derby. Det måste vara många år sedan klubbarna var i samma serie, säger han.

Tror du att ni skulle kunna bli det bästa laget längs Norrlandsk­usten?

–Det hade såklart varit kul att ta den titeln från Sundsvall som har haft den i väldigt många år, säger Umeå FC:s trotjänare.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden