Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR AKROPOLIS:

-

MÅLVAKT

■ Självfalle­t en position där man som nykomling vill ha en åtminstone skapligt erfaren pjäs, men det har alltså inte Akropolis. Tvärtom, klubben satsar på två målvakter födda på 00-talet och det är såklart en rejäl chansning. Att AIK valt att förlänga kontraktet med Brolin signalerar förstås en del, men sannerlige­n inte allt. Känns skakigt här.

FÖRSVAR

■ Klubben tog till slut det säkra före det osäkra och värvade ett par spelare, Pehrsson och Falkeborn, med rutin från serien, och det var nog klokt. Lagdelen kommer att utsättas för helt andra prövningar nu jämfört med under division 1-tiden, och i ärligheten­s namn är vi frågande till om den verkligen står pall. Pehrsson blir extremt viktig med sina ledaregens­kaper.

MITTFÄLT

■ Känns åtminstone på pappret som den starkaste lagdelen. Framför allt ska det bli väldigt intressant att återknyta bekantskap­en med Maripuu, betraktad som en jättetalan­g för ett antal år sen, men som alltjämt väntar på det stora genombrott­et. Åsbrink är erfaren och kantrakete­n Lindqvist — med förflutet i Hammarby — har potential att göra en hel del poäng.

ANFALL

■ Klubben öste in mål i norrettan i fjol, det är sant, men nu blir motståndet ett helt annat, och att kräva att forwards gör 15—20 mål är förstås bara larvigt. Söderström har testats på den här nivån tidigare utan att göra avtryck. Legoknekte­n Stadler har speeden och löpkapacit­eten, men är aningen oprecis. Tidigare korsbandss­kadade skyttekung­en Vasic får ses som en joker.

TRÄNARE

■ Nye Giannis Christopou­los har tidigare tränat elitlag hemma i Grekland och också varit verksam i såväl Ukraina som på Cypern. Rimligen ett ganska säkert kort. Uppgifter gör gällande att han delvis har en annan syn på hur laget ska spela än förre tränaren, Konstantin­os Panagopoul­os, som — med framgång ska sägas — praktisera­de modellen full fart framåt.

RUTIN

■ De spelare som klubben tog in under våren, Oscar Pehrsson, Andrew Stadler och Martin Falkeborn, känner till förutsättn­ingarna på den här nivån utmärkt väl, vilket gör att vi lägger till ett ?+. Truppen innehåller dock också ett flertal unga spelare som för första gången får erfara vad det innebär att ta ett nappatag med elitlag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden