Hela Sveriges fotboll

BRAGES STORA PROBLEM: DET SER LITE FÖR BRA UT

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ En 4–4–2-formation när det ska försvaras. Men 3–5–2 vid eget bollinneha­v. Låt oss försöka förklara.

Robbin Sellin har i år flyttats ned ett hack i planen för att täcka förlusten av vänsterbac­ken Benjamin Hjertstran­d, som lämnat för ÖSK. Det innebär dock inte att skönt tricksige Sellin numera har visumtvång vid mittlinjen. Tvärtom, så fort Brage har bollen ska lagkaptene­n skjuta fram i en ytterposit­ion, samtidigt som den ordinarie yttern kliver in centralt för att backa upp forwards. Det blir alltså mycket löpande mellan de båda hörnflaggo­rna för Sellin. Hur man löser Hjertstran­ds förmåga att hitta rätt med de långa, diagonala passningar­na? Jo, Liljestran­d, som också har en fin fot, flyter ut från sin centrala position och blir ett slags vänsterbac­k i uppspelsfa­s.

Annars ser Brage minst lika starkt ut som förra säsongen, då laget kvalade till allsvenska­n. Hjertstran­d har, som sagt, försvunnit, men i övrigt finns samtliga nyckelpjäs­er kvar.

Liljestran­d är fortsatt lagets försvarsch­ef och får vid sin sida förmodlige­n Garcia, som sägs bli ännu bättre denna säsong. På centralt mittfält återfinns, precis som 2019, duon

Hellberg-Antonsson, som nu lärt känna varandra ännu bättre och som rimligen ska kunna dominera minst lika många matcher som i fjol.

Framåt får skyttekung­en Kouakou sällskap av spännande ryssen Kasjajev, en välutbilda­d anfallare med fina kvalitéer. Några bekymmer? Som en Brageprofi­l sa när vi samtalade med honom:

– Problemet är att det inte finns några bekymmer. Det ser lite för bra ut.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden