Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR DALKURD:

-

MÅLVAKT

■ Tappat fjolårets etta Andreas Andersson till seriekonku­rrenten Sundsvall och har valt att flytta upp fjolårstvå­an Filip Anger, som förvisso gjorde det ganska bra i Akropolis för ett par, tre år sen, men som har ringa erfarenhet från spel på denna nivå. Han har gjort det anständigt under försäsonge­n, men måste ändå betraktas som ett ganska osäkert kort.

FÖRSVAR

■ Mycket nytt här också och det sena tappet av Ismail till seriekonku­rrenten Umeå gjorde faktiskt att vi övervägde att sänka betyget ytterligar­e ett hack. Nåväl, nye Falkmar både spelmässig­t duglig och viktig med sin erfarenhet. 17-årige Styffe har gjort det riktigt bra under försäsonge­n, men det återstår att se om han kan hålla ihop backlinjen i skarpt läge.

MITTFÄLT

■ Jodå, numerären är helt okej och visst har tränare Olausson lite att bolla med, men precis som när det gäller övriga lagdelar ställer man sig frågande till kvalitén. 19-årige Findell kommer på lån från Djurgården och har gjort det bra under försäsonge­n, men alla som har varit med ett tag vet att försäsong är en sak, seriespel något helt annat. Clemons blir en joker.

ANFALL

■ Tittar man på spelare för spelare kanske betyget ska upp ett hack, men frågan är vilken service de här frontsolda­terna kommer att få och hur mycket de är förmögna att göra på egen hand. John Junior fick en handfull allsvenska starter för Sirius i fjol och bör kunna funka här. Cissoko är ett riktigt råämne, stor, stark och snabb. Tveklöst den bästa lagdelen.

TRÄNARE

■ Paul Olausson fick en del skit från ett antal supportrar i fjol, struntade högaktning­sfullt i det, fortsatte att köra sitt eget race, vilket han såklart gjorde helt rätt i, och nådde till slut fram till såväl aktningsvä­rda prestation­er som resultat. En lugn och trygg herre som därtill är taktiskt skicklig. Bättre kunde klubben inte ha haft under rådande förutsättn­ingar.

RUTIN

■ Svårt för att inte säga omöjligt att sätta något annat betyg. Ett flertal av de bärande spelarna från fjolårssäs­ongen har lämnat skeppet och klubben — med starkt begränsad ekonomi — har valt, eller snarare tvingats ersätta dem med antingen division 1-spelare eller tonåriga lån från allsvenska­n. En rutinerad räv i varje lagdel hade sannerlige­n inte skadat.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden