Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR HALMSTADS BK:

-

MÅLVAKT

■ Klubben har utbildat ett flertal duktiga målvakter under årens lopp. Senast i raden är förstås Isak Pettersson, som gjort succé i Norrköping. Tanken var att Malkolm Nilsson skulle gå samma väg, men så har det inte blivit — inte än. Nilsson gjorde det helt okej förra säsongen, men måste absolut bli jämnare i prestation­erna. En ganska svag trea här.

FÖRSVAR

■ Andreas Johansson var ju fantastisk när han spelade för IFK Norrköping i allsvenska­n, men första året i superettan innebar en rejäl kulturchoc­k för superveter­anen som inte såg ut att uppskatta den vilda västern-fotboll det ibland blir. Baffo är såklart ett riktigt spännande nyförvärv, men vilken nivå håller han, egentligen, efter sitt skadehelve­te?

MITTFÄLT

■ Stark lagdel, men om backlinjen är aningen skadekänsl­ig gäller detsamma för mittfältet. Och med Dusan Djurics skadehisto­rik är det inte utan att supportrar­na har anledning att oroa sig. Dock: Allansson en garant för att jobbet blir gjort i båda riktningar­na, Kroon ett superintre­ssant nyförvärv och Tot Wikström kan mycket väl stå inför ett genombrott.

ANFALL

■ Här bör det inte vara minsta fara på taket, tvärtom, Bollklubbe­n kan mönstra ett av seriens absolut vassaste anfallspar. Wiedesheim-Paul fick sitt stora genombrott i fjol, då han länge och väl slogs om segern i skytteliga­n, och rutinerade Boman avslutade seriespele­t magnifikt. Bakom dem finns Karim och — inte minst — superjoker­n Crespo. Snudd på full pott.

TRÄNARE

■ När det kommer till meriter är Magnus Haglund såklart helt överlägsen kollegorna i serien, men för att få högsta betyg här krävs att han visar sina färdighete­r på denna nivå, vilket han ännu inte har gjort. Duktig lagbyggare, slipad taktiker. Satte, när han kom in i fjol, en struktur som successivt gjorde att det såg allt bättre ut. Rimligen ett trumfkort.

RUTIN

■ Något som absolut inte fattas HBK. Okej, här finns några färskingar, som Ahlstrand, Tot Wikström, Kroon, men om de av någon anledning skulle börja skaka i knävecken kan de alltid vända sig till ”Ante G” och Dusan Djuric, som båda spelade allsvenskt redan på 00-talet. Även Boman har mängder av matcher i högsta serien på sitt cv. Full pott. Självklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden