Hela Sveriges fotboll

NORRBY MOT TOPPEN OM BARA PUSSLET GÅR IHOP

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ Han gör det såklart inte – men manager Mak skulle nog kunna singla slant om platserna när han tar ut en startelva.

Så jämnt är det, så många multifunkt­ionella spelare har han. Vi har satt ?+?+?+ över hela linjen på Norrby. Det innebär inte att laget är slätstruke­t. Tvärtom, Borås Blåvitt har alla möjlighete­r att bli ett lag för övre halvan – och kanske till och med mer än så – i år.

Men då ska allt stämma från start till mål.

Framför allt måste Mak himself visa det som t yskarna kallar för Fingerspit­zengefühl. Han måste välja rätt spelare till rätt position och han måste hålla järnkoll på när spelare ska spela och när de ska vila till förmån för spelare i bättre form.

Det där är såklart lättare sagt än gjort och fotbollshi­storien är fylld av tränare som inte har klarat av detta.

I ett på pappret ganska starkt kollektiv sätter vi luppen på två spelare, som inte bara kan utan som måste sätta prägel på laget, på spelet om det ska bära av uppåt i tabellen för NIF. Egna talangen Abdo Saidi och argentinsk­a importen Ezequiel Montagna. Unge Saidi är en offensiv mittfältar­e med hög potential, så hög att faktiskt självaste Juventus sägs ha scoutat honom. Ett rimligt krav på Saidi denna säsong är att han ska bli jämnare, dominera flertalet matcher och göra minst 15–17 poäng.

När det gäller Montagna ringde vi för säkerhets skull upp klubbikone­n Nicklas Savolainen för att informera oss om vilken slags spelare argentinar­en är. Ett nedkokat svar: – Ja, jag har då aldrig spelat med en bättre anfallare.

Upp till bevis nu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden