Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR TRELLEBORG­S FF:

-

MÅLVAKT

■ Hampus Nilsson har hämtats in från Falkenberg och frågan är såklart om han blir fågel eller fisk. Han var strålande i superettan 2018, men fick emellanåt — och ytterst berättigat — hård kritik för sina skakiga insatser i allsvenska­n i fjol. Vi inbillar oss att miljöombyt­et kommer att göra stukade Nilsson gott. Larsen stod i fjol och är en kompetent backup.

FÖRSVAR

■ Här har klubben gjort ett par värvningar som knappast kan slå fel. Frithiof Björkén har anslutit från BP och därmed inbillar vi oss att TFF förfogar över en av seriens bästa högerbacka­r. Fredrik Liverstam, allsvensk i HIF så sent som i fjol, är ett annat klassförvä­rv. Sedan är vi, det ska erkännas direkt, ruskigt nyfikna på Isak Jönssons fortsatta utveckling.

MITTFÄLT

■ Möjligt att vi är väl snåla med antalet ?+ här, men innan vi höjer vill vi se att Oscar Johansson verkligen får ut sin potential, att Håkansson blir lite jämnare i sina prestation­er och att nye Hallberg från Kalmar bidrar med det man tror att han kommer att bidra med. Danske Köhler bör kunna höja sig ytterligar­e och bakom finns bland andra talangfull­e Brkic.

ANFALL

■ Här finns tre spelare med kapacitet att göra tio mål eller fler i seriespele­t, men ... det är lättare sagt än gjort, det ska gudarna veta. Det ska till skaplig service, att det funkar sinsemella­n och — såklart — att lirarna ifråga får vara friska och klarar av att leverera hyfsat flitigt.

Hur som helst — med Söderqvist, Safiu och ”Salle” kan TFF ha triss i ess.

TRÄNARE

■ Nä nä, vi har absolut inget emot Haynes, tvärtom, han verkar vara en rekorderli­g karl som förtjänar allt gott, men han är trots allt en junis i sammanhang­et och därmed får han vackert nöja sig med två plus — åtminstone för stunden. Att altmeister Prahl finns med på ett hörn som en slags gudfader bör kännas tryggt för alla och envar med känslor för klubben.

RUTIN

■ Det är lite likadant här som med till exempel Västerås, det är inte så att spelarna gör i byxorna om det nalkas bortamatch mot Norrby, men i jämförelse med andra klubbar är det ändå inte lika erfaret. Då bortser vi såklart från evigt unge Camara Jönsson.

I höst fyller han 37 år, men på plan fortsätter han leverera.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden