Hela Sveriges fotboll

FELTÄNKT I FJOL – NU SKA REJÄLARE TAG LYFTA TFF

- GÖRAN BOLIN goran.bolin@aftonblade­t.se

■ För vissa klubbar är identitete­n extra viktig. Trelleborg­s FF är en sån klubb. Utan identitet – ingenting. Vad jag yrar om? Jag ska försöka förklara kort: Trelleborg har aldrig varit klubben som klarat av att locka till sig de allra bästa spelarna. TFF:s bästa gren har i stället varit sammanhåll­ningen och en extremt t ydlig spelidé.

Motståndar­e har under årens lopp satt likhetstec­ken mellan Vångavalle­n och helvetet. Det har inte enbart varit jobbigt att möta ett välorganis­erat, hårdfört och beslutsamt TFF – det har varit svinjobbig­t.

I fjol var det inte riktigt så. Då skulle TFF plötsligt idka nån slags tiki-taka-variant av fotboll, vilket inte helt oväntat ledde till att laget blev ett rätt lätt byte för många motståndar­e.

I år ska det bli ändring på den saken. Tränare Haynes, med ett mångårigt förflutet i klubben, med support från gudfader

Prahl, som smyger omkring nånstans i kulisserna, har ambitioner att åtminstone blanda upp det smånätta kortpassni­ngsspelet med lite rejälare tag. Lyckas det är förutsättn­ingarna att TFF kommer att klättra i tabellen goda.

Tittar man på spelarmate­rialet ser det rätt solitt ut i samtliga lagdelar. Når Hampus Nilsson formen från 2018 graderas målvaktssi­dan upp. Backlinjen har förstärkts med kompetente Björkén och

Liverstam, som rimligen kommer att axla den pappa-roll som var vakant i fjol. Dessutom har två Kalmar-spelare valt att byta miljö, och om Hallberg och

Söderqvist finner sig tillrätta på Söderslätt går TFF en spännande säsong till mötes.

Riktigt spännande.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden