Hela Sveriges fotboll

SÅ BRA ÄR VÄSTERÅS SK:

-

MÅLVAKT

■ Anton Fagerström var en av seriens bästa på positionen i fjol, framför allt under våren då han staplade panginsats­er på hög och räddade ett flertal poäng åt laget. I stort en komplett keeper, som inte är särskilt misstagsbe­nägen utan som, tvärtom, kan göra de här avgörande räddningar­na som leder till poäng. Avgjort ett ess på denna nivå.

FÖRSVAR

■ Med Askebrand vid rodret skiftas det såklart till trebacksli­nje, och på pappret ser det bra ut. Fjolårsför­värvet Sabetkar blir ny lagkapten, årsförvärv­et Engström var en av seriens bästa på positionen 2019 och Svensson är ett stabilt kort som rimligen växer ytterligar­e i styrka. Lagdelen känns ändå tunn, det är bara Fredriksso­n som är ett gångbart alternativ.

MITTFÄLT

■ Här är det ganska mycket nytt, vilket gör att det förmodlige­n kommer att ta lite tid innan det sätter sig. Almström-Tähti och Skogh har haft Askebrand som tränare tidigare, i Öis, så för dem blir det knappast någon större omställnin­g. Johansson är ett osäkert kort i serieuppta­kten medan Ribeiro och Awad är spelare som rimligen ska kunna höja kvalitén avsevärt.

ANFALL

■ Här är vi nog lite snälla. Det finns ingen riktig målbombare i besättning­en, i synnerhet inte som Safari kunnat förbereda sig så som han själv — och tränarstab­en — velat. Karlberg lär ersätta i serieuppta­kten, men om han kan hittar nätet frekvent är vi osäkra på. Tronêt är en klasspelar­e och sen är vi väldigt nyfikna på unge Videhult, som är en ruggig talang.

TRÄNARE

■ En erfaren herre som nu tar sig an superettan­klubb nummer fem i ordningen. Har alltså ett förflutet i Gais, Falkenberg, Öster och Öis och har nått aktningsvä­rda resultat i de flesta av lagen. Har en offensiv approach, är duktig på att bygga lag och en skapligt slipad taktiker. Sett till spelarmate­rialet känns det som att han är rätt man på rätt plats.

RUTIN

■ Nä, det är absolut inte så att truppen lider brist på erfarenhet, mer att man i jämförelse med andra klubbar inte har de här 30—35taggarna som sniffat krutrök på den här nivån i decennier. Därför rycker vi ett ?+ utan att blinka. Annars en ganska väl sammansatt trupp med både hyfsat garvade veteraner och en hel del unga talanger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden