Hela Sveriges fotboll

”NU NÄR JAG BÖRJAR KOMMA UPP I ÅREN HAR JAG KANSKE INTE SAMMA DRÖMMAR OM ATT BLI PROFFS SOM NÄR JAG VAR YNGRE”

ETT ÖGONBLICK, JOEL RAJALAKSO …

- Johannes Hägglund

… 26 ÅR, ANFALLARE I FC STOCKHOLM INTERNAZIO­NALE

Mellan 2013 och 2014 gjorde Joel sex allsvenska matcher med Åtvidaberg. Till den här säsongen har han skrivit på för FC Stockholm.

Hur hamnade du i FC Stockholm?

– Jag har spelat i Carlstad United de senaste åren, men nu skulle jag flytta till Stockholm på grund av jobb. Jag vill ha något lag och de kontaktade mig i somras. Hur är det att ha Johan Mjällby som tränare?

– Det funkar bra. Vi har ett gött gäng. Laget kom fyra förra året som nykomling. Det är inget att hymla om att vi vill vinna serien och gå upp. Vi har en jättebra trupp. Efter ett skadedrabb­at 2018, hur mår kroppen nu? – Jag var borta tre, fyra månader på grund av att jag slet av baksida lår. Och sedan rök det andra i början av 2019. Första träningsma­tchen nu blev det en bristning i vaden. Det har varit lite oflyt med skador, men jag hoppas vara tillbaka till premiären.

Är det åldern som börjar ta ut sin rätt?

– Haha, jag vet inte. Det är kanske för mycket stillasitt­ande på kontoret på dagarna.

Vill du fortfarand­e uppåt i seriesyste­met?

– Nja. Jag har spelat division 1 och har varit en sväng i allsvenska­n, och har haft fotbollen som huvudfokus. Nu när jag börjar komma upp i åren är det skönt att kombinera fotbollen med arbetslive­t. Jag kanske inte har samma drömmar om att bli proffs som när jag var yngre. Vilket är ditt bästa minne från tiden i Åtvidaberg? – Två och ett halvt roliga år. Jag kom dit som ung och det var första gången jag bytte klubb. Jag gjorde allsvensk debut och var med och krigade i den truppen. Vi hade en bra trupp och jag var med i matchtrupp­en i ungefär 50 av 60 matcher. Jag var där och nosade, men nådde inte riktigt hela vägen fram.

Vem imponerade mest på dig i Åtvidaberg?

– Det måste vara Daniel Sjölund. Han kom från Djurgården och många trodde att han var slut. Han var grym, gick till Norrköping, vann SM-guld och var bland de bästa spelarna i truppen.

Vad önskar du mest av allt just nu?

– Lite vår, sol och gröna gräsplaner hade inte varit fel.

 ??  ?? Joel Rajalakso i Åtvidaberg 2014.
Joel Rajalakso i Åtvidaberg 2014.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden