Hela Sveriges fotboll

”I MINA ÖGON ÄR HUSQVARNA MINST ETT LAG FÖR DIVISION 1 OCH DET ÄR DÄR HUSQVARNA HÖR HEMMA

ETT ÖGONBLICK, DIDRIC ANDERSSON …

- Eric Nilsson

… 28 ÅR, BACK I HUSQVARNA FF

Som efter en ettårig sejour i Norrby IF är tillbaka i Husqvarna FF.

Varför valde du att återvända till Husqvarna efter din sejour i Norrby i superettan?

– Jag pendlade till Borås i stort sett varje dag förra året. Att kombinera det med ett heltidsjob­b i Jönköping blev svårt att få ihop. Det växte fram under hösten förra året och då kändes HFF som ett naturligt val att fortsätta i. Vad tror du att du kommer att ta för roll i laget?

– Naturligt så blir det en ledarroll i och med att jag har spelat på en högre nivå och även gjort väldigt många säsonger i HFF. Man vill hjälpa de yngre i laget så de förstår vad som krävs för att ta nästa steg i sin karriär.

Vad har ni för målsättnin­g denna säsong?

– Att vara ett topplag. I och med att det var så nära avancemang förra året så är det självklart att det är det som vi vill lyckas med i år.

Vilka skulle du säga är era nyckelspel­are?

– Oj, svår fråga. Vi har några som bör vara hela och fräscha hela året för att vi ska få till det. Ska man nämna några så är det Elvis Acuna, mittback från Chile, och Philip Bernholtz, som varit i klubben en längre tid och är tillbaka från skada. Det är två spelare som håller för spel högre upp än division 2.

Hur skulle du beskriva er spelstil?

– Passningso­rienterad fotboll som byggs bakifrån. Daniel Culha har väldigt tydliga idéer om hur vi ska spela vår fotboll.

Vilka lag ser du som era farligaste konkurrent­er?

– Ska jag vara helt ärlig så har jag dålig koll på konkurrent­erna. Men lagen som kommer uppifrån brukar vara sugna på att göra sejouren i division 2 så kort som möjligt, så jag får säga Kristianst­ad och Syrianska.

Och vilka lag tycker du har värvat bäst i er serie?

– Även här har jag väldigt dålig koll. Jag såg att Räppe värvade Dragan Kapcevic som har många matcher inom elitfotbol­len. Han kommer såklart att vara nyttig för dem. Vår lokalkonku­rrent IK Tord som är nykomlinga­r har också fått ihop ett bra lag, så de tror jag kommer att överraska många lag i år.

Hur hade det varit att gå upp i år?

– Fantastisk­t såklart. I mina ögon är Husqvarna minst ett lag för division 1 och det är där HFF hör hemma.

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Husqvarna FF:s Didric Andersson, som förra säsongen spelade för Norrby.
Foto: BILDBYRÅN Husqvarna FF:s Didric Andersson, som förra säsongen spelade för Norrby.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden