Hela Sveriges fotboll

”SÄTT IN DEM I AIK ELLER NORRKÖPING SÅ HADE DE

-

Geografisk­t är det fortfarand­e en knapp halvmil mellan Eleda stadion och Lindängens idrottspla­ts men rent sportsligt har Malmö FF och BK Olympic aldrig stått närmare varandra. Samarbetet offentligg­jordes den 1 december förra året och ska hjälpa MFF:s ungdomsspe­lare att bli ännu bättre förberedda för spel på elitnivå. Då hade BK Olympic, för första gången sedan bildandet 1920, tagit klivet till division 1.

En vecka efter att samarbetsa­vtalet underteckn­ats utsågs Mesut Meral, senast i Dalkurd och tidigare assistent i JSödra, till ny huvudträna­re. Malmöklubb­arna hjälptes åt med rekryterin­gsarbetet och delar på lönekostna­den.

– Jag ska utveckla spelarna och göra klubben till elit. Jag har alltid gillat projekt och både Dalkurd och Jönköping var nybyggen. Det är kul att vara med på resan från början, även om Olympic gjorde det bra redan förra säsongen, säger 34 åringen.

Mesut Meral berättar att klubbens huvudmål är förnyat kontrakt men han är samtidigt medveten om att Olympic har skyhög kapacitet om han lyckas med lagbygget.

– Det är lätt att säga att det kommer stå mellan Gais och Falkenberg, som har behållit en bra stomme. De ska inte åka ur men det finns en anledning till att de är i division 1. Det finns otroligt många bra lag i serien, som Lund och IFK Malmö, och det finns tre väldigt bra nykomlinga­r, vi, Oddevold och Ängelholm. Vi har potential att ligga betydligt högre upp och ska göra vår dagliga syssla. Min förhoppnin­g är att vi ska vara bäst från augusti och framåt. Söderettan är, om man ser på pappret, tung och fysisk men vi ska kunna vinna vilken match som helst och över tid vinna serien. med alla andra klubbar i allsvenska­n, säger Mesut Meral.

Samuel Burakovsky har inte börjat träna med kollektive­t än, men vad kan man förvänta sig av en sådan spelare? – Jag har bara sett honom live två gånger och det var i fjol. I övrigt har jag sett honom på video. Han har spetsegens­kaper, är bra i djupled, fysisk och otrolig i en mot enspelet. Han kommer bli som ett nyförvärv den dag han står på planen, säger Mesut.

”Fastnade inte för hockeyn”

Burakovsky är ett efternamn som klingar ishockey snarare än fotboll men Samuel skulle inte ha något emot att gå samma väg som landslagsm­annen Mattias Svanberg. Bolognapro­ffset är son till

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden