Hela Sveriges Hockey

Rutinerade nyförvärve­t: ”Jag gör det här för att jag tror på Modos resa”

-

Almtuna: Robert Kimby Södertälje: Magnus Bogren

■ Adam Pettersson har vunnit två SM-guld.

Nu vill han hjälpa Modo tillbaka till SHL.

– Det vore helt magiskt, säger han.

Han har spelat sex SM-finaler där två har slutat med SM-guld med Skellefteå. Men för två säsonger sedan lämnade han moderklubb­en för Brynäs och nu flyttar Adam Pettersson vidare igen.

Den här gången till hockeyalls­venskan och Modo. – Jag ville hitta en ny utmaning och få en bra möjlighet att ta en annan, lite mer offensiv roll, och förhoppnin­gsvis få lite mer minuter. När Modo hörde av sig så kändes det som en riktigt bra möjlighet som kändes kul och rätt. En bra helhetslös­ning.

Tingsryd: Fredrik Glader Vita Hästen: Anders Olsson Var det viktigt att komma närmare Skellefteå?

– Det spelade en viss roll men var inte avgörande, men att ha närmare hem till familj och vänner underlätta­r såklart när man har barn. Och är man ledig en helg så kan man dra hem på ett annat sätt.

För fem år sedan gjorde 30-åringen sin poängmässi­gt bästa SHL-säsong med 23 poäng. Men de senaste åren har det gått tyngre med poängprodu­ktionen och det blev bara åtta pinnar förra säsongen. Nu hoppas han kunna producera mer.

– Jag ska komma in och bidra med det jag är bra på som att spela ett bra försvarssp­el, boxplay och det jag har gjort tidigare. Men jag vill också vara mer bidragande i offensiven, kriga till mig och spela i powerplay och bli en tvåvägsspe­lare och hitta tillbaka till det som jag gjorde för några år sedan i Skellefteå.

Pettersson har skrivit på ett treårskont­rakt med Modo och siktet är inställt på att ta upp klubben i finrummet igen.

– Jag gör det här för att jag tror på Modos resa. Det är en process och det finns många andra bra lag, säger han. Samuel Abrahamsso­n

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden