Hela Sveriges Hockey

TAR INGET FÖR GIVET

NYE SPORTCHEFE­N EMIL GEORGSSON PRIORITERA­R HÅRT JOBB I SSK: ”MÅSTE ALLTID FINNAS, OAVSETT STORLEK PÅ FÖRENINGEN”

-

Ny sportchef, ny tränare. Många nya spelare. Och framför allt ett nytt tänk. – Det är speciellt att spela i SSK, så vi kände att vi behövde få in spelare som är vana vid att spela på en högre nivå, säger nye sportchefe­n Emil Georgsson.

Västervik fortsätter att tappa medarbetar­e till de klassiska elitseriek­lubbarna. I fjol var det tränaren Mattias Karlin som gick till Modo. Och i sommar försvann sportchefe­n Emil Georgsson till Södertälje.

Han kommer till en klubb som var på håret att åka ur hockeyalls­venskan i fjol. Segern i sudden death i den sjätte play out-matchen mot Troja/Ljungby räddade kontraktet, men fjolåret gjorde också att Georgsson insåg att något nytt måste till.

– Vår analys när vi kom in var att det är speciellt att spela i SSK. Det är mer bevakning från media och det ställs större krav från publiken. Det finns dem som har suttit på samma stol sedan SM-guldet 1985 och har varit med om himmel och helvete. Men de kan en hel del hockey, och det går inte att lura dem. Det finns en yttre påverkan och det krävs en del av spelarna då. Därför har vi valt äldre och rutinerade nyförvärv.

Lättare att värva

Det betyder att spelare som Linus Videll, 37, Christophe­r Liljewall, 32, Filiph Engsund, 29, Johan Ivarsson, 27, Daniel Norbe, 27, Viktor Lang, 27 och Cole Cassels, 27 har värvats in, där framför allt de två förstnämnd­a sticker ut med sina ledaregens­kaper.

Det har blivit lättare att värva än det var i Västervik, med en betydligt större budget och ett större namn. Samtidigt sticker Georgsson inte under stolen med att det varit ett tufft första transferfö­nster för honom.

– För mig har ju en ny marknad öppnat upp sig, det finns fler spelare att välja på. Sedan har marknaden varit ganska stiltje hela säsongen efter Rysslands invasion av Ukraina, det känns som att alla suttit och väntat på bättre spelare hela sommaren. Det har varit lite knasigt. Men för mig som kommer från Västervik har det absolut funnits en annan kategori av spelare att välja mellan, vilket kanske gjort att jag lade ribban lite för högt i början. Det gjorde att jag kom snett in i det. Men det är lärdomar för framtiden. Han kontaktade­s av den inhoppande

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? NY UTMANING Emil Georgsson, 37, har bytt Västervik och Plivit arena mot Södertälje och Scaniarink­en. ”Västervik är en liten förening och inte alls som SSK. När jag kom till Scaniarink­en fick jag nästan lite scenskräck, det är en betydligt större organisati­on också vilket känns grymt spännande”, säger den färske sportchefe­n. Linus Videll har värvats in från Djurgården och Christophe­r Liljewall från Timrå.
Foto: BILDBYRÅN NY UTMANING Emil Georgsson, 37, har bytt Västervik och Plivit arena mot Södertälje och Scaniarink­en. ”Västervik är en liten förening och inte alls som SSK. När jag kom till Scaniarink­en fick jag nästan lite scenskräck, det är en betydligt större organisati­on också vilket känns grymt spännande”, säger den färske sportchefe­n. Linus Videll har värvats in från Djurgården och Christophe­r Liljewall från Timrå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden