Hela Sveriges Hockey

NU ELLER ALDRIG VIKINGARNA­FÖRFÖR VIKINGARNA

Sportblade­t rankar: lagen med bäst chans att nå hockeyalls­venskan

-

1. NYBRO VIKINGS

■ Går inte Nybro upp med årets lag gör de det aldrig. Truppen är bäst i hela ligan med spets på alla positioner och till och med klubbens ledning har släppt floskler om att utmana och deklarerat att det är dags att ta klivet. Storfavori­t till avancemang.

2. HUDIKSVALL­S HC

■ Hudiksvall har lyckats med bedriften att sätta ihop en spelartrup­p med mycket utveckling i sig samtidigt som spetsen är sylvass. Man har sett om forwardssi­dan och backsidan får det att vattnas i munnen. Bara målvaktssi­dan är ett litet frågetecke­n.

3. KARLSKRONA HK

■ Den unge coachen Eric Karlsson har slutligen fått ett lag som matchar hans offensiva spelidé. Ett lag där hemvändarn­a Alexander Bergström och Filip

Cruseman blir fixstjärno­r, men där spetsen på forwardssi­dan är imponerand­e. Är det nu det händer?

4. IF TROJA-LJUNGBY

■ Direktivet från styrelsen är solklart, det är raka vägen tillbaka uppåt som gäller och Troja har laget för att lyckas. Hockeyetta­ns bästa backsida och en forwardssi­da som med rätt utveckling kan bli sylvass. Det blir ett offensivar­e Troja i vinter.

5. VÄSBY IK

■ På papperet är truppen inte fullt lika meriterad och namnstark som i fjol, men det betyder inte att den behöver vara sämre. Väsby har föryngrat och försökt stärka karaktären samtidigt som man lyckats behålla en imponerand­e offensiv slagstyrka.

6. KALMAR HC

■ Fjolårets starka resultat i seriespele­t var bara början. Kalmar och tränaren Viktor Tuurala hittade något att bygga vidare på och får jobba i skymundan bakom seriens haussade storfavori­ter den här säsongen. Det kommer passa uppstickar­en perfekt.

7. MARIESTAD BOIS

■ Det är fler ”om, men och kanske” som måste rätas ut till utropsteck­en än vanligt för att det ska gå vägen för Mariestad, men man har en ruggigt intressant backsida, en solid stomme och tränaren Andreas

Appelgren är en garant för bra resultat.

8. PITEÅ HC

■ De rutinerade rävarna Magnus Isaksson och

Joakim Högberg som alltid drar laget är kvar, men runt dem har Piteå byggt ett lag med fler intressant­a pusselbita­r i år. Det känns hungrigt och fräscht. Tränaren Mikael Aaro är en nyckelrekr­ytering.

9. KRIF HOCKEY

■ Offensivt gjorde KRIF några riktigt intressant­a värvningar i fjol och har fyllt på med ännu mer spännande spelare i år. Med rätt flow kan det bli sylvasst. Det är upp till bevis för tränaren Emil Ivansson att få den slumrande potentiale­n att blomstra.

10. SKÖVDE IK

■ Skövde? Loserlaget som alltid viker ner sig i allettan? Ja, det är förstås ett långskott, men faktum är att det finns en stor potential i truppen och om nye tränaren Staffan Lundh bara lyckas jaga förlorarsp­öket ur väggarna kan vad som helst hända.

40 hockeyetta­nlag har chansen, men bara ett kommer kröna säsongen med att ta klivet upp i hockeyalls­venskan. Några storsatsni­ngar utmärker sig mer än andra. Här är de tio lag som har bäst chanser att ordna avancemang.

Sammanstäl­lning: Mikael Mjörnberg

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Lagen från hockeyetta­n södra dominerar listan när Sportblade­ts expert Mikael Mjörnberg rankar vilka av årets lag som har störst chans att ta klivet upp i seriesyste­met. Högst upp på rankningen ligger smålänning­arna Nybro Vikings.
Foto: BILDBYRÅN Lagen från hockeyetta­n södra dominerar listan när Sportblade­ts expert Mikael Mjörnberg rankar vilka av årets lag som har störst chans att ta klivet upp i seriesyste­met. Högst upp på rankningen ligger smålänning­arna Nybro Vikings.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden