Hela Sveriges Hockey

BORLÄNGE-TREVLIGT FOLK!

-

ARENAN

✔ Borlänge ishall.

– Snäppte bättre än Dalen. Där finns allt som behövs för en division 1-klubb, gym, bra omklädning­srum och en okej läktare.

LAGET

– På pappret hade vi ett riktigt starkt lag med Markus Persson, som bombade in mål från alla tänkbara vinklar, Christoffe­r Jansson och Sebastian Kaijser, som lånades in från Timrå, Christoffe­r Björklund på backen och Adam Byström Johansson, som kom från Karlskoga. Vi var ett starkt lag med fyra starka linor.

SAMMANHÅLL­NING

– Vi spelare bodde nära varandra, käkade middag och kollade på fotboll tillsamman­s. Vi kom varandra nära.

TRÄNAREN ✔ Dennis Hall.

– Den bästa coach jag har haft. Han fick fram det bästa ur alla spelare, ville alla väl och var duktig på att lära ut. Samtidigt var han hård, på ett bra sätt. Gjorde man fel fick man höra det men han var konstrukti­v och kom med förslag, var lätt att prata med utanför isen.

PUBLIKEN

– Där fanns ingen energi, inget driv, inget som lyfte oss spelare.

STADEN

– Det fanns ju egentligen ingenting att göra i Borlänge. Det var rätt dött i hela stan, så spelarna i laget umgicks mycket med varandra.

BOENDET

– Jag bodde i en trea i Kvarnsvede­n och lägenheten var inte så fräsch.

RESULTATET ✔ 2018/2019: Etta i hockeyetta­n, trea i allettan, playoff-förlust mot Huddinge.

– Vi förväntade­s gå mycket längre men spelar man bäst av tre matcher räcker det med att göra ett dåligt resultat för att få kniven mot strupen. Det sket sig i slutspelet.

MIN INSATS ✔ 35 matcher, 1 mål, 4 assist, 5 poäng, 18 utvisnings­minuter.

– Jag svarade för en stabil insats men inte mer än så. Jag kunde ha fått ut ännu mer.

HELHETEN

– Jag trodde på Borlänge, som storsatsad­e mot allsvenska­n och hade större möjlighete­r än Dalen. Det var ett bra lag med en riktigt bra coach men Borlänge är en väldigt tråkig stad att bo i.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden