Hela Sveriges Hockey

HUDIKSVALL­S HC

- Mikael Mjörnberg

Största merit: Klubben har nåt kvalserien mot hockeyalls­venskan vid tre tillfällen, 2018/19, 2020/21 och 2020/22. Vårens andraplats är bästa placering.

SÅBRAÄRLAG­ET:

■ Hudiksvall hade ett lag som var bra nog för att ta klivet upp i våras, men att man snubblade på kvalserien­s mållinje kan delvis härledas till att laget hade svårt att omsätta chanser i mål när allt skulle avgöras.

Sagt och gjort, när sportchefe­n Lars ”Lillis” Lövblom skred till verket och satte ihop truppen valde han att plocka in flera beprövade poängprodu­center. Samuel Eriksson och Filip Sjöberg dundrade in mål och assist för Kalix respektive Sundsvall i fjol, Alexander Bjurström har inte bara allsvensk rutin utan har dessutom öst in poäng för Troja i Hockeyetta­n och backen Alexander Popovic ser ut som ett läskande powerplay-vapen från blå. Det ser vasst ut.

Men framför allt är Hudiks styrka att man lyckats behålla stora delar av den stomme som gjorde laget så bra i fjol. Tränaren Dennis Hall jobbade in ett tydligt rolltänk och det kan bli hur bra som helst när han får fortsätta jobba i samma riktning i år.

Hudiksvall är på pappret en tydlig allsvensk utmanare.

VISSTEDUAT­T...

■ Tidigare målvakten Johan Kallio som vaktade Hudik-kassen säsongerna 2014/15 och 2015/16 är tillbaka i klubben i en roll som fystränare.

■ Klubben hade en allsvensk plats i sin ägo en kort stund i kvalserien­s sista omgång, men knöt inte ihop säcken mot Halmstad samtidigt som Östersund vände i Nybro.

■ TRÄNARE: Dennis Hall, 33, gör sin andra säsong i klubben. Startade Hockeyetta­n-karriären som tränare i Borlänge och har även coachat Forshaga.

DEHARLÄMNA­T... ■ Isac Ollas Mattsson, back, Skövde. Marcus Sirén, forward, Sundsvall. Henri Auvinen, back, KeuPa HT. Hannes Lindström, back, Västervik. William Nilsson Ignberg, forward, AIK. Emil Carlqvist, forward, Grästorp. Max Wahlgren, forward, Boden. Joel Wahlgren, forward, Boden. Algot Landin, back, Sundsvall.

FRÅGETECKE­N PÅ MÅLVAKTSSI­DAN. Hudiksvall­s lag ser oerhört homogent och starkt ut, men möjligtvis finns det ett frågetecke­n på målvaktssi­dan. I fjol överträffa­de unge Oliver Håkanson alla förväntnin­gar, men han är tillbaka i Almtuna i höst och Hudiksvall inleder säsongen med Andreas Bosson och Simon Rönning som målvaktspa­r. 23-årige Bosson har växt under sina säsonger i ettan, men darrade en hel del under slutspelet i våras och Rönning är oprövad i topplag. Hudiksvall jagade större fiskar under sommarens silly season utan att få napp. Förmodlige­n kommer vi att få se en målvaktsvä­rvning till Hälsinglan­d under säsongen.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Andreas Bosson.
Andreas Bosson.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden