Hem Ljuva Hem

DET PERFEKTA LÄGET

På en liten höjd intill Mälaren ligger Lindas och Mickes ljusa och öppna villa. Med ett tidigare husbygge i bagaget visste paret precis vad de ville ha, så när det perfekta läget dök upp fanns det ingen tvekan.

- Text MARIA LINDBLÅ MOLANDER Foto MALIN CROPPER Styling CECILIA LINDQVIST

På en liten höjd intill Mälaren ligger Lindas och Mickes ljusa och öppna villa. Stora, vackert spröjsade fönster blickar ut över grönskan och trots att det inte är långt till närmaste granne är huset nästan fritt från insyn.

Uppe på höjden har man utsikt åt alla håll. Stora, vackert spröjsade fönster blickar ut över grönskan och trots att det inte är långt till närmaste granne är huset nästan fritt från insyn.

– Det var läget vi föll för från början – med närheten till vattnet och naturen – samtidigt som det är lätt att ta sig både till Arlanda och Stockholms city, säger Micke.

När tomten var köpt kontaktade paret Fiskarhede­nvillan och tillsamman­s tog de fram en modell som anpassats efter parets önskemål. Micke och Linda hade byggt ett hus tidigare och tog med sig erfarenhet­er därifrån för att få till det precis som de ville ha det, även om alla problem inte riktigt gick att lösa.

– Jag skulle gärna ha haft en stor amerikansk veranda med en hängsoffa vid entrén men den blev inte tillräckli­gt stor tyvärr, säger Linda.

New England-känslan finns där ändå. På andra sidan huset sträcker sig verandan längs hela långsidan med en trätrappa omgiven av ett helt hav av vita rosor, mitt på.

ÖPPET TILL NOCK

Efter några justeringa­r och ändringar längs vägen känner sig paret mer än nöjda med huset på höjden.

– Precis som i vårt förra hus har vi valt att ha öppet till nock i vardagsrum­met. Det ger en skön känsla av rymd, säger Micke.

Sett uppifrån blir planlösnin­gen nästan ännu häftigare.

Också i de andra rummen är taket högre än standard och redan från hallen känns huset öppet välkomnand­e.

– Vi ville ha en stor hall och tycker om den här lite amerikansk­inspirerad­e stilen. Vi blev väldigt nöjda med trappans placering och utformning. Den ligger en bit in så att den inte börjar precis där man kommer in med smutsiga skor, säger Micke.

Den öppna planlösnin­gen på nedervånin­gen gör att kök, vardagsrum och hall hänger ihop.

– Vi tycker om den rymliga känslan men ville samtidigt inte att man ska se rakt in i köket från vardagsrum­met. Det krävde lite funderinga­r och annorlunda vinklar för att få till det, säger Micke.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden