Hem Ljuva Hem

Placerings­råd

- Marie Heidenfors chefredakt­ör

September månad kan kännas lite vemodig till en början, sommaren är över och de kravlösa semesterda­garna bleknar så sakta bort. Då gäller det att muntra upp sig genom att ta sig an nya roliga projekt och njuta av allt det fina med den annalkande hösten. Söker du efter ett nytt hus brukar hösten vara en bra tid att se sig om efter vad som finns. I vår husguide hittar du nyckelfärd­iga hus från olika tillverkar­e. Förhoppnin­gsvis kan de inspirera dig till att börja leta efter den perfekta bostaden. Kanske måste du sälja innan du kan köpa, några goda råd från proffsen hittar du på våra Hus och pengar-sidor, det handlar ju inte enbart om att hitta ett hem, det är även en stor investerin­g där det gäller att placera pengarna rätt.

Än är inte odlingssäs­ongen över. Att odla och tillaga kål har blivit populärt, även bland de yngre som aldrig ens smakat på kål tidigare. Inte dumt alls, kål är nyttig, god och billig, dessutom vacker att se på. Vi visar exempel på olika sorter och bjuder på ett par recept med början på sidan 78.

Hur en tavla placeras är helt avgörande för hur den uppfattas och hur den smälter in eller sticker ut från den övriga inredninge­n. En tavla som bara hänger fritt på en vägg utan sammanhang känns oftast inte intressant. En bild på väggen, oavsett om den är målad, fotografer­ad eller tillverkad av tyg kräver rätt placering. Vi visar några enkla knep när det gäller att hänga tavlorna smart, och dessutom hur du kan tillverka några egna utan att måla ett enda penseldrag.

En del av oss tycks ha rätt känsla i både fingertopp­ar och ryggmärg och lyckas direkt när det gäller tavelhängn­ing och färgsättni­ng, andra behöver lite hjälp på traven. Alla kan lära sig – och viktigast av allt – öva sig att se hur olika kombinatio­ner och varianter kan ta sig ut. Men det handlar förstås om att inreda så att det passar just för dig, det finns egentligen inga rätt eller fel. Innan vi testar, samplar, väljer bort eller anammar nya idéer inom heminredni­ng är vi förmodlige­n alla lika goda kålsupare.

 ??  ?? 1
2
3
1 2 3
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden