Hem Ljuva Hem

Drömmen som blev sann

Det låter nästan som en saga. Konstnären och illustratö­ren Sara Woodrow hade precis bestämt sig för att våga satsa helt på sitt skapande. Då ringde Kosta Boda och bad henne göra en kollektion.

- Se Sara Woodrows blogg på smäm.se

GRATTIS TILL DIN FINA KOLLEKTION! DU BÖRJADE NYLIGEN SATSA PÅ DITT SKAPANDE PÅ HELTID. VAD FICK DIG ATT VÅGA TA STEGET?

– Tack! Jag har haft min blogg i mer än sju år och startade shoppen där jag säljer min konst år 2010. När jag var föräldrale­dig från mitt jobb som ad för ungefär ett år sedan fick jag lite mer tid över och började ta på mig lite fler uppdrag och sedan har det rullat på.

HUR FICK DU KONTAKT MED KOSTA BODA?

– De ringde mig i början av januari, precis när jag skulle börja planera årets jobb, och frågade om jag ville göra en kollektion för dem. Jag trodde inte att det var sant, bara någon vecka tidigare hade jag sagt till min man att jag drömde om att få jobba med glas! I efterhand har jag fått veta att de hade hittat mig genom bloggen. Jag får fortfarand­e nypa mig i armen för att förstå.

BERÄTTA OM DIN KOLLEKTION.

– Den består av tre olika serier med tre produkter i varje. In a storm symboliser­ar styrkan att stå stadigt i livet även om det stormar runtomkrin­g. Face of color är ansikten uppbyggda med oväntade färgval som symboliser­ar livets olika färger. Den tredje delen, The ladies, visar typiskt kvinnliga detaljer. Det känns väldigt roligt att Kosta Boda valde just de här motiven.

VAD INSPIRERAS DU AV?

– Jag inspireras väldigt mycket av musik. Många av mina titlar är till exempel hämtade från mina favoritlåt­ar. Sedan älskar jag Pinterest som är en oändlig källa till inspiratio­n.

VAD HAR DU FÖR TIPS TILL DEN SOM VILL SATSA PÅ SITT SKAPANDE?

– Älska det du gör. Dröm stort och arbeta hårt.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden