Hem Ljuva Hem

Fixa stilen

- Av MARIA LINDBLÅ MOLANDER

1. Ugglor från Rusta, 3-pack, 99 kronor. 2. Kudde Buti från Anna O, 365 kronor. 3. Fotoram Francia från Jysk, 3-pack, 69,95 kronor. 4. Taklampa Hektar från Ikea, 699 kronor. 5. Golvlampa Main från Boconcept, 3 995 kronor. 6. Sockerströ­are från Greengate, cirka 55 kronor. 7. Matbord Westwood, vitlack och ek, från Mio 4 995 kronor. 8. Bambustege från House Doctor, 383 kronor. HEM – De stora spröjsade fönstren och den generösa takhöjden ger huset en känsla av rymd. I vardagsrum­met är taket öppet till nock vilket släpper in massor av härligt dagsljus från våningen ovanför. Huset är byggt på en liten höjd och längs hela baksidan sträcker sig en stor altan med utsikt över grönskan.

INREDNING – Den öppna planlösnin­gen på nedervånin­gen är noga uttänkt med vinklar som gör att man inte ska se rakt in i köket från vardagsrum­met. Paret ville ha ett stort matbord med plats för många och lät en snickare bygga det precis som de ville ha det. Barnen har själva fått vara med och bestämma sin inredning. I dottern Noras rum finns det plats för både kompisar och en massa roligt pyssel vid det stora skrivborde­t.

DETALJER – Att det här är en familj som älskar att resa råder det inget tvivel om. Tavelvägge­n ovanför skänken i vardagsrum­met är fylld med minnen från vackra platser och i fönstret står guideböcke­rna och lockar. På övervåning­en fångas ögat direkt av den stora tavlan som paret fyndade under en resa i New York.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden