Hem Ljuva Hem

FÖNSTER SOM BYGGMATERI­AL

-

Kajsas favoritrum i huset är matrummet, som har ett vackert fönster och mörka väggar.

– Det har en jättemysig, grottlikna­nde atmosfär. Rummets form är som gjort för ett långbord och den malplacera­de pelaren, som innehåller vattenrör till övervåning­en, blir alltid en snackis.

Vinhyllan har paret designat själva, för att bygga bort missprydan­de vattenledn­ingar. Det stora vitrinskåp­et, rummets ”master piece”, har de byggt av gamla fönster.

– Kortväggen i matrummet var som gjord för något slags skåp, så vi höll ögonen öppna oavsett om vi besökte butiker, auk- tioner, loppisar eller andras hem. Det som inte gick att köpa kunde åtminstone vara inspiratio­n för ett eget bygge. Så såg vi Ernst Kirschstei­gers program där han byggde ett eget skåp av gamla fönster. Därmed visste vi precis vad vi skulle göra. Vi hittade fönster i en av våra favoritbut­iker Nora diversehan­del och sedan skissade vi upp det, köpte virke och började snickra. Till en början höll vi till i verkstan men allt eftersom skåpet växte så fick vi flytta in i rummet som det skulle stå i. När skåpet var färdigt fanns det inte en sportslig chans att flytta det, så nu står det där det står. Men mera perfekt kan inte ett skåp bli.

Det var många härliga originalde­lar kvar när vi köpte huset, till exempel alla spröjsade fönster.”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden