Hem Ljuva Hem

ROLIGA DETALJER

-

Förutom pelaren i matrummet är det golvet i vardagsrum­met som människor direkt lägger märke till i hemmet. Kajsa och Gizmo har valt att måla trägolvet i en bjärt turkos kulör.

– Vi får alltid kommentare­r om vårt golv. Det är ganska iögonfalla­nde. Folk brukar säga ”wow”.

Hemmet har fullt med snygga detaljer och roliga lösningar. Det mesta har de byggt och konstruera­t själva. Vitrinskåp, soffbord, lampor av återvunna torkhuvar, rostig värmebehan­dlad plåt i dörröppnin­gar, vajerupphä­ngningar av hyllor, specialkom­ponerad köksö, handmålade texter och bilder på väggarna.

Husets rum har olika teman som valts utifrån det som var aktuellt för paret vid tiden för renovering­en: en resa, en tv-serie eller något som just hänt i livet.

– När vi inredde gästrummet hade min mormor precis flyttat till en mindre bostad så då inredde vi gästrummet med hennes gamla möbler och saker. Då var det tajmingen som avgjorde stilvalet. Redan på 80-talet blev jag varse hur mycket kul det fanns i second hand-butikerna och jag blev samtidigt mån om att ta hand om möbler som kom från äldre släktingar, så då blev stilen väldigt eklektisk. Det är nog den som finns kvar i mig men i en betydligt mer avskalad och sorterad version. Just nu kan jag inte låta bli att snegla åt industrist­ilen. Men det får gärna vara återbruk.

Vi har renoverat ihop oss till ett väloljat team.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden