Hem Ljuva Hem

TIPS INFÖR TAPETVALET

-

När du ska välja tapet, gå på din magkänsla, men ha i tankarna att rummets proportion­er och husets eller lägenheten­s stil spelar viss roll. Stormönstr­ade tapeter eller mörka färger passar oftast bättre i större rum med högt i tak. I mindre rum gör exempelvis mörka färger att rummet upplevs som ännu mindre än det är. I stora rum kan man också lättare leka med att blanda olika mönster eller färger på väggarna för att skapa häftiga utryck, något som är en kommande trend. För att få små rum att kännas större, välj då tapeter i ljusare nyanser och med mindre mönsterbil­der. Om man trots det vill ha något stormönstr­at eller något i starkare färger i det lilla rummet så kanske en fondvägg är ett bättre alternativ, det skapar karaktär utan att krympa rummet allt för mycket. Glöm inte heller bort att ta hänsyn till de möbler du har i rummet, allt ska ju bli en helhet som passar ihop. Väljer du stormönstr­at så kanske du ska ha neutralare textilier på möblerna. Fånga sedan upp tapetens karakteris­tiska stil med kuddar, plädar och gardiner.

Hittar du, trots det stora utbudet, ingen tapet du vill ha, så finns det flera tapetbutik­er på internet som idag ger dig möjlighete­n att skapa en tapet av exempelvis ditt favoritfot­o. En annan fördel med att köpa via nätet är att du hos flera av nätbutiker­na direkt vid beställnin­g kan skära och anpassa, mönsterbil­den så att den passar dina specifika väggmått och du slipper hålla på att skära till den själv hemma.

 ??  ??
 ??  ?? HÖGER Nu har även metalltren­den som funnits bland inrednings­prylar ett tag kommit till våra väggar, med tapeter som har ett skimrande uttryck. Här har man blandat två olika nyanser av grått, Mixed Metallic från Eco Wallpaper, nummer 4656 och 4657, mått...
HÖGER Nu har även metalltren­den som funnits bland inrednings­prylar ett tag kommit till våra väggar, med tapeter som har ett skimrande uttryck. Här har man blandat två olika nyanser av grått, Mixed Metallic från Eco Wallpaper, nummer 4656 och 4657, mått...
 ??  ?? OVAN Njut av skön kalligrafi­känsla med hjälp av Poetry från Boråstapet­er. Tapetnumme­r 7103, mått 10,05 x 0,53 m, pris 389 kronor per rulle.
OVAN Njut av skön kalligrafi­känsla med hjälp av Poetry från Boråstapet­er. Tapetnumme­r 7103, mått 10,05 x 0,53 m, pris 389 kronor per rulle.
 ??  ?? NEDAN Ombonat och färgstarkt med Duros tapet Om natten röd, mått 10,05 x 0,53 m, 449 kronor per rulle.
NEDAN Ombonat och färgstarkt med Duros tapet Om natten röd, mått 10,05 x 0,53 m, 449 kronor per rulle.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden