Hem Ljuva Hem

Ny planlösnin­g

-

FRÅGA Hej! Vi är en familj med två barn, 1,5 och 4 år gamla, och vi bor i en gammal fin 20-talslägenh­et i Stockholms innerstad, i ett område som vi verkligen trivs i och där vi hemskt gärna vill bo kvar.

Lägenheten­s planlösnin­g är dock inte helt optimal för våra behov just nu. Köket är för litet och trångt, även hallen är trång och svår att hålla ordning i, balkongen är i sovrummet och vi har ganska mycket ytor som känns mörka och outnyttjad­e. Vi har också en stor mängd böcker nerpackade i olika lådor som vi hellre skulle vilja ha uppe i lägenheten.

Vi önskar oss alltså minst två sovrum, ett till oss och ett till våra barn, ett större kök och bättre tillgång till balkongen. Dessutom vill vi gärna ha bra förvaring, bättre hall och flera bokhyllor. Är detta möjligt? Kan vi bo kvar, eller måste vi flytta?

Tack på förhand!

Anders och Maria

SVAR Hej på er! Det är verkligen en fin lägenhet, så jag förstår att ni vill bo kvar, men det är faktiskt inte helt lätt att få till alla era önskemål på ett bra sätt. Gjorde därför fyra olika förslag som ett planlösnin­gssmörgåsb­ord, det fanns nämligen inget givet alternativ som löste alla frågor på det sätt ni önskade. Som svar på er fråga så tycker jag ni ska bo kvar tills barnen vill ha egna rum. Då blir det svårt att få till tre separata sovrum och samtidigt behålla kvaliteter­na i de sociala ytorna. Hoppas något av alternativ­en känns bra för er.

Daniel

Vi önskar oss minst två sovrum, ett till oss och ett till våra barn, ett större

balkongen.” kök och bättre tillgång till

 ??  ?? alt ernativ 4
alt ernativ 4
 ??  ?? alt ernativ 3
alt ernativ 3
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden