Hem Ljuva Hem

KREATIV MIX I KILSBERGEN

30-talshuset är ett ständigt pågående projekt. Varje rum har ett tema från olika perioder i livet och huset är fullt av återbruk och egen design.

- Text ANNA MÅRD Foto KARIN FOBERG

När Kajsa och Gizmo hittade sitt hus, var det efter ett långt letande och många timmars surfande på Hemnet. – Vi hade tittat på en herrans massa hus innan, men alltid var det något störningsm­oment. Här fanns allt vi ville ha och huset var i det skick vi önskade, så vi var snabba att bestämma oss.

Huset hade allt de sökt efter, från läget i skogen uppe i bergen, avståndet från Örebro, nyinstalle­rad bergvärme, borrad brunn och timmerstom­me.

Dessutom hade huset en spännande historia. Det byggdes 1939, som två lägenheter, av familjen Larsson. Sonen Henry och hustrun Stina bodde på bottenvåni­ngen och föräldrarn­a en trappa upp. På sextiotale­t byggdes ett badrum i huset och tvåfamiljs­känslan byggdes bort. Kajsa och Gizmo köpte huset 2003.

– Det var många härliga originalde­lar kvar när vi köpte, till exempel alla spröjsade fönster. Och vi älskar platsen. Vi hade redan kollat upp vem som ägde grannhuset, en gammal skola som användes till läger och kurser. Precis när vi skulle kolla om vi kunde få köpa den gamla skolan blev det här huset till salu, tajming! Det här huset är verkligen rejält och välbyggt, lagom stort och hade stor potential för lagom stora ombyggnati­oner och renovering­sprojekt. Det passar verkligen oss.

NYTT BADRUM

När de köpt huset påbörjade de renovering­en för att få det som de ville ha det.

– Badrummet var inte omgjort sedan det byggdes på 60-talet. Där fanns det fuktskador och höll inte alls måttet för rå- dande standard, säger Kajsa. Vi har renoverat massor. Hela huset i princip. Det var ett av syftena med att köpa hus över huvud taget faktiskt.

Paret har bland annat lagt nytt golv i hallen, gjort en vägg och satt panel där. I köket har de installera­t en vedspis som tidigare stod i köket på övervåning­en. De har också lagt nytt köksgolv, satt in nya skåpstomma­r, bänkar och en köksö.

Både Kajsa och Gizmo är intressera­de och delaktiga på alla plan när det gäller inredninge­n, renovering­en och formgivnin­gen.

– Det är väldigt roligt att dela ett sådant intresse men det är också lätt att köra fast när vi har totalt olika åsikter. Då lägger vi planerna åt sidan ett tag för att låta dem mogna.

 ??  ?? 22
22
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden