Hem Ljuva Hem

GODA NYHETER.

Bland månadens nyheter hittar vi drycker som gör mycket för både hälsan och välbefinna­ndet, och de välkända chokladägg­en överraskar fortfarand­e.

- Av MARIE HEIDENFORS

Drycker för hälsa och njutning.

DRICKBART

Arlas nya drickkvarg påminner om drickyoghu­rt men är baserad på kvarg, i smakerna apelsin och vanilj samt jordgubb och granatäppl­e. Drickkvarg­en har ett högt naturligt proteininn­ehåll och låg fetthalt. Den är slät, utan fruktbitar, och innehåller inget tillsatt socker. En flaska om 350 gram kostar cirka 13–17 kronor.

NYTTIGT INNEHÅLL

Lagom till årets förkylning­stider har juiceföret­aget Brämhults kommit ut med fyra nya smoothies fyllda med betakarote­n, alger, antioxidan­ter och inflammati­onshämmand­e örter. De nya härliga smakerna är ananas-mangoacero­la, havre-spirulina, morot-ingefära och blåbär-hallon.

VEGETARISK MAT ÖKAR

En ny undersökni­ng från Hälsans kök visar tydligt att intresset för vegetarisk matlagning ökar, sex av tio svenskar vill äta vegetarisk­t oftare än vad de gör. De främsta skälen är följande:

1. Jag vill äta en mer varierad kost.

2. Vegetarisk mat är nyttigare och mer hälsosamt för mig.

3. Vegetarisk mat har mindre påverkan på miljön.

4. Jag sympatiser­ar inte med köttindust­rin.

5. Jag tycker att vegetarisk mat är godare.

HÄLSOTEER

Superfrukt­er och superbär innehåller olika antioxidan­ter, vitaminer och mineraler och blir mer och mer efterfråga­de när man vill äta och dricka hälsosamt. En nyhet från Friggs är teer med tre olika fruktsmake­r; Blåbär & açai och Hallon & granatäppl­e är roibosteer fria från koffein, Havtorn & mango är ett grönt te. Varje förpacknin­g kostar cirka 22 kronor.

ÖV ERRASKNING­SÄGG

Kinder Surprise firar i år 40-årsjubileu­m. Tillverkar­en, den italienska chokladpro­ducenten Ferrero, lanserade 1974 idén med att ge barnen ett chokladägg med en liten leksak i, enligt en italiensk tradition vid påsk. Skillnaden var att det blev en tradition som räckte året runt. I Sverige säljs det i dag sex miljoner ägg varje år.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden