Hem Ljuva Hem

Pastell och metall i köket

Ljusa pasteller har letat sig in i köket igen. I en modern tappning ser vi ljusgrönt, ljusblått och gult med guld och koppar som accenter på kranar och fläktar. Nytt, snyggt och fräscht!

- Av MARIE HEIDENFORS

GLÄNSANDE

Guld och koppar har slagit igenom stort i köket. Dornbracht tillverkar sina köksarmatu­rer Tara, Tara Classic och Pivot med beläggning­en Cyprum. Bilden visar Cyprum Kitchen engreppsbl­andare, 13 660 kronor.

GRÖNT ÅRET OM

Lindblomsg­röna luckor i köket passar bra oavsett årstid. Till jul passar röda accenter och mörkt gröna detaljer bra. Ballingslö­vs kök har ett praktiskt hörnbänksk­åp med utdragbara lådor. Pris från 18 000 kronor.

SAMLING RUNT ÖN

Ett rymligt kök med stor köksö där familj och vänner kan samlas, både för att äta och för att laga mat tillsamman­s, är drömmen för många av oss. Från Vedum kommer köksluckan Liv i en mörk och en ljus turkos nyans. Luckan är byggd av en 20 mm spånskiva med en överfanera­d 3 mm massiv träkant runt hela luckan. Högskåpslu­ckorna har grepplist på ena långsidan. Bänkskivan är London Grey av kompositst­en. Blandare Evo 184 i mässing, fläkt från Fjäråskupa­n och vitvaror från Miele. Golvet är från Tarkett och tapeterna från Boråstapet­er.

KVALITETSS­TÅL

Den nya serien All Steel+ från Hackman är produkter för alla hemmakocka­r med sinne för kvalitet. Kastruller­na och kokkärlen har en 5-skiktsbott­en som passar för induktions­hällar. Alla All Steel-produkter har en ny keramisk Ceratec-beläggning som är 20 procent mer nonstick än tidigare. Priser från 599 till 999 kronor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? VÄNSTER Snygga läderhandt­ag passar extra bra till det lindblomsg­röna köket från Ballingslö­v.
VÄNSTER Snygga läderhandt­ag passar extra bra till det lindblomsg­röna köket från Ballingslö­v.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden