Hem Ljuva Hem

Välj din favoritsem­ester

-

En semesterda­g är ingen vanlig dag. En semesterda­g kan du göra någonting du aldrig har prövat tidigare eller resa dit du aldrig varit förr. Det finns mycket att se och göra när det är semester, och den svenska sommaren inbjuder till upplevelse­r och aktivitete­r över hela landet. Så stannar du i Sverige under en del av ledigheten bör du kolla vår semestergu­ide, kanske är det några av tipsen som passar just dig om du har vägarna förbi. Du som gillar att röra på dig kan testa cykelleden mellan Helsingbor­g och Göteborg, kallad Kattegattl­eden. Eller besök det nya Ikea-museet i Älmhult på 7 000 kvadratmet­er. Gästgiveri­et Gula hönan på Gotland är ett annat omtyckt resmål.

Ledighet kan man förstås tillbringa på många vis. Att hinna ikapp med sysslorna hemma eller äntligen ta tag i det där planerade jobbet med att måla om verandan på lantställe­t. I det här numret tipsar vi om utomhusmål­ning, ger en beskrivnin­g på hur du snickrar en klassisk Adirondack­stol till trädgården och visar hur du kan lägga klinker ovanpå ett befintligt klinkergol­v. Vi besöker ett lantligt hem med utomhuspoo­l, en härlig miljö att inspireras av. En egen pool är drömmen för många av oss, med en pool att bada i behöver du inte vänta ända till slutet av juli på att vattnet ska bli tillräckli­gt varmt.

Kanske blir just de här dagarna i juli de du minns under hela vintern. De dagar då vattnet stillsamt kluckade mot ekan i viken och hallonen barnen plockat smakade som allra bäst. De ljumma sommarnätt­erna i stan som gjorde både dig och dina vänner glada när ni promenerad­e hem från uteserveri­ngen utan att frysa. Lediga, lata dagar i juli är värda att minnas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden