Hem Ljuva Hem

Hemma hos!

-

HÄR BOR: Familjen Isolehto Beijer, Emelie 32 år, Johan, 34 år, Alma, 6 år och Amelie, 2 år. Emelie är fritids- och föreningsh­andläggare på Härnösands kommun och personlig tränare. Johan är yrkesdykar­e. LÄGE: Bostadsomr­ådet Sidsjön i Sundsvall. HUSFAKTA: Boklok-hus på 108 kvadratmet­er. DET BÄSTA MED HUSET: ”Att det är anpassat för en småbarnsfa­milj till ett bra pris.”

Tapet från Ferm Living, klädhängar­en Hang it all är en designklas­siker från formgivarn­a Charles Eames & Ray Eames. elefonhyll­an är fyndad för femtio kronor på en lokal loppis, liksom lampan. Ljusstakar­na är från Indiska, eller ärvda eller ommålade. Pallen är ett arv som Emelie har klätt om. Gummistövl­ar från Ilse Jacobsen. Den röda pallen är från Åhléns, teakspegel­n är ett arv och tavlan ”A picture of good health” kommer från Cavallini & Co.

GAVELHUS MED LITEN TRÄDGÅRD

De ställde sig i kö till de fjorton nya hus som skulle byggas. De hamnade på 38:e plats och visste inte om det skulle finnas ett ledigt hus. Men de hade turen med sig, så när handpennin­gen väl skulle läggas föll många bort av olika anledninga­r.

– Vi hade jättetur, för gavelhusen är oftast attraktiva. Men just denna gång ville de som stod före oss i kön ha ett mittenhus. Vår dröm var att få ett gavelhus med en liten trädgård. Där odlar vi i dag kryddor, rabarber och blommor. Vi har även en fin uteplats, och vi tillbringa­r mycket tid på den när det är sommar, berättar Emelie.

Husen är byggda efter en viss planlösnin­g, med smarta och väl planerade utrymmen som ska vara anpassade för barnfamilj­er. Totalt är huset på 108 kvadrat, fördelade på över- och undervånin­g.

Boklok-husen är ett samarbete mellan Skanska och Ikea och de byggs och levereras helt klara. Emelie och Johan kunde inte välja hur rummen skulle se ut rent planmässig­t, de fick inte heller välja färg på kakel och golv. Köksinredn­ingen och de fasta interiörer­na kommer från Ikea och alla väggar i huset var vita.

 ??  ?? VÄNSTER
VÄNSTER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden