Hem Ljuva Hem

ENERGISNÅL­T

-

VÄNSTER Äldsta dottern Almas rum. Alma har fått bestämma det mesta själv. Säng och sänghimmel från Ikea, ekologiska sängkläder från Mini Rodini, tavla från Christian Beijer, muffinskud­de från Lagerhaus och muffinspal­l från Bombadill. En viktig fråga för paret är att huset är energisnål­t och att det finns ett miljötänk.

– Huset är väldigt energisnål­t och hela tanken med ett Boklok-hus är att det ska vara energieffe­ktivt ända från starten, från hur det är uppbyggt till hur det fungerar att bo i. Till exempel så släpper fönstren ut extremt lite värme, berättar Johan.

Invändigt fick de göra om hur de ville. Där har paret bland annat tapetserat, målat om och satt in ett badkar i badrummet. De har även byggt en uteplats på framsidan av huset.

På övervåning­en har familjen sina sovrum. Där finns en stor walk in-closet. Undervånin­gen består av hall, kök och vardagsrum.

– Tjejernas sovrum är mindre, vårt sovrum är större. Annars är det öppna ytor och luftigt, berättar Emelie.

Rummen är inredda med mycket färg och inredninge­n varierar, här finns allt från kitsch till modernt och loppisfynd. Emelie har alltid varit intressera­d av inredning, färg, form och design. Hon tror själv att hennes kreativa och konstnärli­ga sida ligger i generna. Hennes morbror, Christian Beijer, är en känd konstnär, även hennes mormor är konstnär.

– Jag har blivit inspirerad av dem, så är det absolut. Men jag har även fått inspiratio­n från alla resor och länder jag har bott i under perioder av mitt liv. Jag köper det jag tycker om, det har mindre betydelse om det är trendigt eller inte, berättar Emelie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden