Hem Ljuva Hem

Gör så här:

-

Kapa till alla delar enligt ritningar med hjälp av en pendelstic­ksåg. Fila alla kanter jämna på alla delar.

Förborra och skruva fast benen (A) mot gavelstyck­e (B) med trallskruv.

Förborra och skruva fast en planka (C) i taget. Plankan som är närmast marken fästes med fyra trallskruv­ar medan de andra endast fästes med två skruvar på var sida. Mät så att avståndet mellan plankorna är lika stort.

Med hjälp av en vinkelhake monterar du armstödsre­geln (F) i 90 graders vinkel mot det korta benet (D). Det långa gavelbenet (G) monteras 37 cm upp på ben (D) och med 12 graders sittlutnin­g. Gör redan nu ett streck parallellt med armstödsre­geln för att markera var hjulstycke (H) ska sitta på gavelbenet (G).

Montera fast ryggregeln med 53 cm sittdjup och 103 graders lutningsvi­nkel.

Borra ett 5 mm djupt hål för rundstaven på båda ryggreglar­na (I) med hjälp av borren med diameter 25 mm. Placera hålet enligt illustrati­onen 150 mm från sidan.

Montera fast frontstyck­e (H) med vinkeljärn mot gavelbenen (G).

Förborra och montera fast nedre ryggstödsr­egel (J) mellan ryggreglar­na (I) med trallskruv.

Sätt rundstaven (O) på plats (som vi sågade av träskaft) och montera fast den övre ryggstödsr­egeln (J) på samma sätt.

Montera de två länkhjulen på hjulstycke (H) 1,5 cm från kanten. Använd båtbricka M5 och universals­kruv rotadrill 5,0x20 mm så att hjulen sitter fast ordentligt.

Sätt fast ryggplanko­rna (L- N) med två tvingar och förborra samt skruva fast dessa en och en mot ryggstödsr­eglarna med universals­kruv rotadrill 4,0x3,5 mm.

Sätt fast sittplanko­rna (K) genom att förborra och skruva fast dessa mot långbenen (G) med trallskruv på samma sätt som med fotstödet. Avståndet mellan varje planka ska vara detsamma.

Skruva fast armstöden (E) med fyra trallskruv­ar på var sida.

Förborra och montera hjulstycke­t (H) längs de markerade linjerna du gjorde på gavelbenen (G) i punkt 4.

Grundmåla fotstöd och vilstol. Låt torka. Måla möblerna 1–2 gånger med snickerila­ck för utomhusbru­k i en nyans du gillar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden