Hem Ljuva Hem

LEKRUM ELL ER MYSRUM

-

Den mörka färgen och sängen med linnelakan skapar en ombonad känsla i sovrummet. Genom att låta bäddningen se lite slarvig ut får sovrummet en luftig känsla. Sängkläder och sänglampor kommer från Granit. Lampan i taket kommer från Ikea liksom de gråa sängborden. Mattan kommer från Himla. Den mörka färgen på väggen heter Koksgrå och har färgkod IN-596, från Flügger.

VÄNSTER Ett armeringsn­ät står lutat mot den mörka väggen och på den har Elisabeth fäst bilder med klädnypor. Ett enkelt tips på hur man kan göra en annorlunda fotovägg. På tredje våningen, högst upp i huset, finns ett ljust allrum som än så länge fått stå orört.

– Tidigare bodde vi i en lägenhet på 41 kvadratmet­er inne i stan, så när vi flyttade till huset visste vi att det skulle ta tid att bo in sig och att fylla upp alla rum med möbler, berättar Elisabeth.

– En dubbelsäng, ett matbord och en liten soffa var i stort sett allt vi hade. Ibland kan det vara frustreran­de att inte ha alla rummen klara men för oss har det varit nyttigt att vänta med övervåning­en, inte minst för plånboken.

Både Elisabeth och Richard har dock planer på vad de vill göra med den oinredda ytan. Rickard är mest inne på ett ” lekrum för vuxna” med shuffleboa­rd, sköna soffor och en liten kaffebar.

– Här är vi dock inte helt eniga, säger Elisabeth. Jag är mer inne på ett mysrum för både barn och vuxna där man kan spela spel, läsa böcker och käka popcorn. Jag skulle vilja hänga upp gymnastikr­ingar i taket och det vore också bra om rummet kunde fungera som ett gästrum. Vi har bland annat spanat in en snygg dagbädd från Jysk som även kan användas som säng.

Även om åsikterna går isär är de i alla fall eniga om en sak – att det gemensamma hemmet får växa fram alltefters­om familjen bor in sig i huset.

 ??  ?? OVAN
OVAN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden