Hem Ljuva Hem

Väl och avvägda mjuk elegans färger

Lägenheten på 58 kvadratmet­er rymmer allt Malin och Philip behöver, dessutom finns här en härligt rymlig balkong med utsikt över vattnet. Inrednings­stilen är nordiskt elegant, en blandning av ärvda designmöbl­er och fynd från billiga butiker, och väggfärge

- Text MARIA AARLI-GRØNDALEN / HOUSE OF PICTURES Foto ANNE BRÅTVEIT / HOUSE OF PICTURES Styling SILJE AUNE ERIKSEN / HOUSE OF PICTURES Översätt ning MARIE HEIDENFORS

Den lätta brisen från Oslofjorde­n når in till balkongen när Malin Antonsen kryper upp på dagbädden. Hon har utformat inredninge­n, både på balkongen och i lägenheten innanför, kring just den känslan.

– Min sambo Philip växte upp i det här området, han älskar att vara nära havet. Därför föll han för den här platsen. Han köpte lägenheten innan huset var färdigbygg­t och innan vi blev ihop. Men vi flyttade in tillsamman­s och bestämde inredninge­n tillsamman­s, säger Malin.

ARVEGODSEN SKAPAR KARAKTÄR

Erfarenhet­en som inrednings­designer har lärt Malin att om du tar med naturen utanför in i ett litet utrymme, uppfattas det automatisk­t som större än det är. Det är en smart idé när du vill få ut mesta möjliga ur compact living. Noggrann planering är nyckeln till att lyckas.

– Innan vi flyttade in enades vi om hur vi ville inreda och köpte möblerna som vi skulle ta med till vårt gemensamma hem. Jag tog även med mig en del arvegods, säger Malin.

De här ärvda möblerna, bland dem fanns tre tulpanbord av designern Eero Saarinen, var till slut de pusselbita­r i inredninge­n som de känner verkligen höjer lägenheten till ett personligt hem som de båda älskar att umgås i. Saker med karak- tär och patina tenderar att göra det om man placerar dem i en nybyggd miljö.

– Det runda matsalsbor­det tar upp väldigt lite plats men det skapar samtidigt en mysig social zon som vi älskar så mycket. Och de genomskinl­iga stolarna gör att rummet verkar rymligare, så de valdes av den anledninge­n, lägger hon till.

Av de nya inköpen är tv-bänken från det svenska märket Superfront en favorit.

– Vi är båda extremt nöjda med den. Den är tidlös, men har ändå karaktär. Vi kanske höll oss lite på den säkra sidan när det gäller färgvalet, men uttrycket är så lekfullt tack vare de mönstrade skåpluckor­na och mässingsha­ndtagen, förklarar Malin.

 ??  ?? Gröna växter från en lokal butik.
Gröna växter från en lokal butik.
 ??  ?? Vas från Klong. Korall från den lokala butiken Mowe.
Vas från Klong. Korall från den lokala butiken Mowe.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden