Hem Ljuva Hem

RENOVERAR SJÄLVA

-

Det är inte första gången Madelen och Daria genomför en renovering.

– Innan vi köpte det här huset totalrenov­erade vi en lägenhet på 4 rum och kök med två badrum. Vi blåste ur hela lägenheten och den renovering­en lärde vi oss mycket av. Lägenheten blev jättefin och det vi framför allt lärde oss var vad man ska lägga lite extra pengar och kvalitetsm­aterial på.

Madelen tycker att det är viktigt med ett klassiskt badrum och neutralt kök av bra kvalitet, men att man absolut kan busa till det och välja en rolig tapet eller till exempel en klatschig färg på en vägg. Det är inte så kostsamt och heller inte svårt att byta om man efter ett tag tröttnar och vill förändra. Paret har gjort det mesta av renovering­en i villan själva.

– Daria gillar att snickra och jag målar. Vi gillar att fixa och förnya vårt hem. Det är mer en hobby än ett måste för oss.

Huset var i relativt bra skick när de via tips från vänner hittade och köpte det utan inblandnin­g av mäklare. De förra ägarna hade gjort en del stora jobb som dränering, tak och el. Men det fanns mycket kvar att göra.

– Vi har sedan vi flyttat in renoverat badrummet på övervåning­en, bytt fasad och fönster och byggt ut huset med en ny entré med balkong över. Köket var nyrenovera­t men det passade inte vår smak och var väldigt opraktiskt. Så vi önskade oss ett nytt kök i bröllopspr­esent och började renovera köket två dagar efter vårt bröllop.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden