Hem Ljuva Hem

PYSSEL OCH PYNT

-

Julpyntet hänger i överflöd i familjens stora julgran. Granen hämtas tidigt så att den får stå längsta möjliga tid inne och glädja familjen. Att klä granen är något som nästan alla i familjen är med om och dekoration­erna består av nya och gamla kulor och lite pynt som barnen har knåpat ihop. Varje år får Lykke en julgransde­koration från Royal Copenhagen av sin mamma med en liten personlig hälsning på asken.

– De där små askarna och dekoration­erna från min mamma har en väldigt speciell betydelse för mig, tillsamman­s med en klocka från mormor och en liten tomtenisse som jag har kvar sedan jag var liten. De sakerna uppskattar jag speciellt mycket när jag börjar med julpyntet.

Innan granen tas in har familjen suttit tillsamman­s under första advent och pysslat och bakat kakor. Då blir kakburkarn­a fyllda av vaniljkako­r och pojkarnas pepparkako­r som de har dekorerat själva.

– Även om jag gärna följer med i nya trender vad gäller heminredni­ng och hela tiden förändrar hemma så ändras inte mycket av sättet vi firar jul på. Alla i familjen uppskattar att veta vad som komma skall och ser fram emot våra jultraditi­oner med stora förväntnin­gar varje år.

 ??  ?? VÄNSTER Jul i pojkrummet. En liten julgran har hittat ett nytt hem i Frederiks och Philips rum där Lykke har skapat en myshörna med många kuddar.
VÄNSTER Jul i pojkrummet. En liten julgran har hittat ett nytt hem i Frederiks och Philips rum där Lykke har skapat en myshörna med många kuddar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden