Hem Ljuva Hem

MÅLAT OCH TAPETSERAT

-

Sedan familjen flyttade in år 2011 har alla ytskikt målats om eller tapetserat­s. Till en början målades de flesta rummen vita, för att det kändes neutralt och enkelt just då. Men Anna och Hrvoje har aldrig riktigt trivts med vitt, eftersom det också lätt blir opersonlig­t. Därför har deras hem ändrat karaktär genom åren, från vitt och slätstruke­t till dramatiskt gråa kulörer där även lister och dörrar är mörka. Sällskapsr­ummet på övervåning­en fick vintern 2012 en mörk tapet som fortfarand­e är kvar och parets sovrum målades om på nytt, denna gång med en grå matt kalkfärg. En fondvägg målades i avvikande kulör 2017, också den i kalkfärg. Barnens rum målades om i en mörkgrå och auberginef­ärgad kulör och gästrummet blev mörkgrått. Även hallen fick en ny yta i form av en rosa kalkfärg.

Anna har fastnat för den vackra kalkfärgen som ger väggarna liv, då den återspegla­r varje penseldrag och upplevs olika under dagens gång beroende på hur ljuset faller på ytan.

 ??  ?? VÄNSTER Rund, sliten skärbräda från Affari, julpynt av papper i brunt från Room. Svarta assietter, Olsson & Jensen, dricksglas från Iittala.
VÄNSTER Rund, sliten skärbräda från Affari, julpynt av papper i brunt från Room. Svarta assietter, Olsson & Jensen, dricksglas från Iittala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden