Hem Ljuva Hem

NÄSTAN ALLT I SAMMA KULÖR

-

– När jag väl tog mod till mig kunde inget stoppa mig, säger Anna med ett leende och syftar på att hela hennes hem i stort sett nu går i gråa, vackra nyanser.

När allt i princip gick i samma kulör, stack den kritvita trappan ut. Därför målades även den grafitgrå. Köksluckor­na målades i samma grafitgråa kulör som trappan, vilket gav köket en exklusiv och dramatisk touche.

– De flesta rum har målats om två gånger, och det är egentligen först nu som det börjar kännas som vi är i mål med en enhetlig stil och färgskala som är genomgåend­e i hela huset, säger Anna.

Det har fått ta tid och hemmet har fått växa fram utan stress vilket också bidragit till att inga snabba och ogenomtänk­ta beslut tagits. Anna är den i familjen som sköter inredninge­n då hon har utsökt smak och är väldigt kreativ och konstnärli­g. Hon säger att hon alltid dragits till en mörkare färgskala och gillat mörka möbler. När det gäller val av inredninge­n sker den spontant och genom magkänslan.

– Med ett hem som har en synkronise­rad färgskala är det lätt att låta sakerna byta plats med varandra. Allting passar överallt, då jag utgått från samma bas.

 ??  ?? OVAN Hyacintvas­er från Flower Garden Sthlm, julgranslj­us från Deco Nouveau. Rostig serverings­vagn, Reforma Stockholm. Klockan och burken är vintage från In the Mood. Svart vas, House Doctor, tallrikar, Mateus.
OVAN Hyacintvas­er från Flower Garden Sthlm, julgranslj­us från Deco Nouveau. Rostig serverings­vagn, Reforma Stockholm. Klockan och burken är vintage från In the Mood. Svart vas, House Doctor, tallrikar, Mateus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden