Hem Ljuva Hem

MÅNADENS BÄSTA.

-

Det senaste inom teknik och design.

Karin Ohlsson började som art director på en byrå, men idag arbetar hon med sitt eget företag under namnet Bahkadisch. Hon ritar lekfulla och unika illustrati­oner som sedan säljs i olika skepnader. Inspiratio­nen får hon främst av vardagliga situatione­r och idéerna brukar växa fram under arbetets gång. BERÄTTA LITE OM DIN RELATION TILL GRAFISK DESIGN OCH FORMGIVNIN­G! – Jag har en bakgrund som art director på reklambyrå, men gick aldrig tillbaka dit efter att jag fick mitt första barn. I de flesta uppdrag som vi hade på byrån kände jag att illustratö­rerna fick göra det allra roligaste. Jag har alltid gillat att rita, och under min föräldrale­dighet tog jag tag i det och började illustrera mer. Samtidigt tog jag fram lite olika produkter med mina illustrati­oner på då jag märkte att det fanns en efterfråga­n på Instagram. DU HAR ETT VÄLDIGT EGET OCH UNIKT UTTRYCK I DINA ILLUSTRATI­ONER, HUR HITTADE DU DITT STILGREPP? – Mitt sätt att illustrera på kommer från att jag alltid velat att det ska vara kul och att jag inte har tålamod att sitta och pilla med något för länge. Det jag påbörjar ska helst bli klart i samma sittning, för jag vill gärna gå vidare med nästa idé väldigt snabbt. Jag skissar ganska sällan innan och jag använder nästan aldrig ett sudd. Det som blir – det blir. Om en hand råkar få sex fingrar så spelar det ingen roll, det kan finnas något roligt att hämta i det. Mina idéer kommer ofta under arbetets gång.

VAD INSPIRERAR DIG? – Jag inspireras av vardagliga situatione­r och populärkul­tur. Annorlunda karaktärer och dråpliga situatione­r lägger jag på minnet och plockar fram när jag sätter mig ner för att rita.

VI SER VÄLDIGT MYCKET SKÄGG I DINA ILLUSTRATI­ONER, HUR KOMMER DET SIG? – Min kärlek till att rita skägg tror jag grundar sig i att det är väldigt meditativt att dra alla de små strecken som skägget består av, samt att jag tidigare (som anställd) spenderade väldigt mycket tid runt Nytorget – Stockholms skäggparad­is. Sedan har den skäggiga karaktären blivit en del av mitt uttryck och han får ofta vara med när jag ska illustrera händelser och situatione­r. Han har ju även fått bröder, kusiner, vänner, barn och husdjur under åren som gått. Både med och utan skägg!

 ??  ?? HÖGER Karin Ohlsson är illustratö­r och grafisk formgivare, hennes produkter säljs bland annat via hennes hemsida bahkadisch.se. OVAN Underlägg med illustrati­onen ”Hell No”, säljs i 2-pack för 145 kronor.VÄNSTER Print med illustrati­onen ”Octobeard”, 175 kronor.
HÖGER Karin Ohlsson är illustratö­r och grafisk formgivare, hennes produkter säljs bland annat via hennes hemsida bahkadisch.se. OVAN Underlägg med illustrati­onen ”Hell No”, säljs i 2-pack för 145 kronor.VÄNSTER Print med illustrati­onen ”Octobeard”, 175 kronor.
 ??  ?? OVAN Illustrati­onen ”You better watch out” tryckt på lyxigt papper i bokpress. Finns i en begränsad upplaga om 50 stycken, kostar 295 kronor.
OVAN Illustrati­onen ”You better watch out” tryckt på lyxigt papper i bokpress. Finns i en begränsad upplaga om 50 stycken, kostar 295 kronor.
 ??  ?? HÖGER Kudd- fodral med illustrati­onen ”Hello beard”, 595 kronor.NEDAN Bricka med illustrati­onen ”Skäggigt luciatåg”, 225 kronor.
HÖGER Kudd- fodral med illustrati­onen ”Hello beard”, 595 kronor.NEDAN Bricka med illustrati­onen ”Skäggigt luciatåg”, 225 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden