Hem Ljuva Hem

SATSA PÅ ETT NYTT GOLV

Golvet är en stor och viktig del i hemmet när det gäller både design och funktion. Det finns mängder av golv med olika utseenden, egenskaper och material. Här kan vi hjälpa dig som ska välja golv en bit på vägen – både med tips och inspiratio­n!

- Av JENNY OLSSON

Golvet är en stor och viktig del i hemmet när det gäller både design och funktion.

När du ska välja golv till ditt hem ska du, förutom att titta på vad som estetiskt passar in med den övriga inredninge­n, också fundera över vilket golv som lämpar sig bäst för olika rum. I vissa av husets rum krävs slitstarka­re golv, som i hallen där man ofta kommer in med våta skor eller som i köket där det lätt kan komma vattenstän­k och spill på golvet. Golvet ska ju vara hållbart i många år framöver.

Ett golv ska också vara bekvämt att gå på och lätt att rengöra. Om du har eller ska välja till golvvärme ska du också tänka på att golvet ska lämpa sig för det.

När du väljer golv ska du även fundera över vilken effekt du vill att det ska ge rummet. Vill du skapa kontrast eller harmoniera med resten av inredninge­n? Vill du följa en enhetlig tråd genom hela huset och använda likadana golv i alla rum är det bra att satsa på ett slitstarkt golv så det blir hållbart i de rum där golvet är mer utsatt.

Vilket golv man väljer är givetvis en smaksak och med utbudet som finns på marknaden i dag är det enkelt att hitta ett golv som passar både smak och behov.

 ??  ?? Ek Mörkaskog i ultramatt vitlack. Finns i flera dimensione­r. Rappgo, cirkapris 950 kronor/ kvadratmet­er.
Ek Mörkaskog i ultramatt vitlack. Finns i flera dimensione­r. Rappgo, cirkapris 950 kronor/ kvadratmet­er.
 ??  ?? OVAN HÖGER Herringbon­e charcoal/concrete, betongplat­tor som kan användas på både väggar och golv. Marrakech Design, 1 500 kronor/kvadratmet­er.
OVAN HÖGER Herringbon­e charcoal/concrete, betongplat­tor som kan användas på både väggar och golv. Marrakech Design, 1 500 kronor/kvadratmet­er.
 ??  ?? OVAN Dandelion guava/maroon, betongplat­tor som passar för både väggar och golv. Marrakech Design, 1 625 kronor/kvadratmet­er.
OVAN Dandelion guava/maroon, betongplat­tor som passar för både väggar och golv. Marrakech Design, 1 625 kronor/kvadratmet­er.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden