Historia (Sweden)

Gladiatork­ejsaren

Kejsar Commodus kallade sig "romarnas Herkules" eftersom han kastade sig in i striderna på arenan.

-

Commodus, kejsar Marcus Aurelius son, är ihågkommen i dag både för attentatet mot honom och för sin förkärlek för gladiators­trider. Skrifter berättar att Commodus sällan var utanför gladiatora­renan och han var känd för sin förkärlek till slakt av vilda djur. Det innefattad­e en mordorgie av 100 lejon, en giraff, tre elefanter och till och med en struts, som han tog hand om själv.

Han stred också mot andra förlorade mot – främst av två gladiatorn som slogs mot riktig strid skulle kejsaren det andra hade kejsaren en rörelsehin­drade och sjuka. saknade lemmar bands och dödades av Commodus "kämpar". Commodus gladiatoru­ppträdande betala en avgift på en miljon ledde till en mycket ansträngd

Historiker menar att det var ständigt kastade sig in i som han blev mördad. Romarna, hans handlande var osmakligt gladiatore­r, som han aldrig skäl. För det första avstod ofta kejsaren från segern. I en förmodlige­n bli dödad. För förkärlek för att slåss mot Invånare i Rom som fördes till arenan där de som låtsades att de var krävde att inför varje skulle staden Rom sestertser. Detta ekonomi. på grund av att han striderna på arenan och särskilt senaten, ansåg att och ärolöst.

 ??  ??

Newspapers in English

Newspapers from Sweden