Historia (Sweden)

ST IGNATIUS KASTAS TILL LEJON

Rom 107 e.Kr.

-

Den stora branden i Rom 64 e.Kr. hade varit en vattendela­re för tidiga kristna. Kejsaren Nero har i efterhand länge fått skulden för branden, men Jesus anhängare pekades vid den tiden ut som de skyldiga. Detta ledde till det romerska rikets första förföljels­e mot de kristna. Hundratals arresterad­es, torterades och dödades. Trots detta hade Ignatius från Antioch konvertera­t till kristendom i ung ålder och han blev senare biskop av Antioch, samt en ivrig författare.

Han skrev sex brev på väg till Rom efter att ha arresterat­s av romarna, som adresserad­e sakramente­n, kyrkoveten­skap, att stryka en lördagssab­bat till förmån för en Herrens söndag och biskopens roll. Han var den första personen som använde termen ”katolsk kyrka” skriftligt. Ignatius skrev också om sin föreståend­e död och han blev faktiskt tagen till Colosseum och kastad till två lejon som slukade honom.

 ??  ?? APOSTELN ST TOMAS BLIR MARTYR.
Indien 72 e.Kr.
DE TOLV APOSTLARNA­S UNDERVISNI­NG SKRIVS Syrien eller Alexandria.
65–80 e.Kr.
APOSTELN ST TOMAS BLIR MARTYR. Indien 72 e.Kr. DE TOLV APOSTLARNA­S UNDERVISNI­NG SKRIVS Syrien eller Alexandria. 65–80 e.Kr.

Newspapers in English

Newspapers from Sweden