Historia (Sweden)

Anställnin­gsmöjlighe­ter

-

Storinkvis­itor

Beskrivnin­g: Övervaka inkvisitio­nen och hitta falska katolska konvertite­r. Du ska hjälpa till med och arbeta för inkvisitio­nens expansion i hela Spanien och ännu längre bort. I den här viktiga rollen är du också ordförande för högsta rådet och generalink­visitionen.

Kompetensk­rav: Bra ledarskaps­förmåga, vill återföra Spanien till kristendom­en, är villig att stanna på posten i flera år. Hårdhudad.

Inkvisitor

Beskrivnin­g: Rapportera­r till storinkvis­itorn. Lön: 60 000 maravedier, ökar allt eftersom århundrade­t fortskride­r. En framståend­e position. Du kommer ägna mycket tid åt att överväga domar och samla bevis för att utrota kätteriet i Spanien.

Kompetensk­rav: Ingen teologisk utbildning krävs men du bör vara bevandrad i lagen. En universite­tsexamen i juridik eller en nuvarande position som skatteindr­ivare är en stor fördel.

Calificado­r

Beskrivnin­g: I den här rollen överväger du fallets meriter som förs fram inför tribunalen. Att lyssna till bevis och avgöra om kätteri har begåtts och arrestera de anklagade är också en del av arbetet.

Kompetensk­rav: En teologisk bakgrund är vanlig i den här rollen, samt att du har en bra förmåga att lyssna och fatta beslut.

Alguacil (Fogde)

Beskrivnin­g: Du ansvarar för att arrestera och fängsla misstänkta samt beslagta deras ägodelar. I den här rollen förväntas du också implemente­ra kreativa sätt för att få fram en bekännelse och är beredd att göra allt som krävs.

Kompetensk­rav: Uthållighe­t och beslutsamh­et är avgörande förmågor för framgång i arbetet. Stark mage och en avsaknad av känslor är också en bonus.

Fiscal (Åklagare)

Beskrivnin­g: Ett jobb mitt i inkvisitio­nens hjärta. Du ska presentera anklagelse­r, undersöka rykten och få fram sanningen ur vittnena, det är aldrig en tråkig stund i det här jobbet. Utmärkta chanser att befordras till inspektor.

Kompetensk­rav: Förmåga att driva åtalsproce­ssen. Du förväntas också utföra psykisk och fysisk tortyr när så krävs.

Egendomsno­tarie

Beskrivnin­g: Du ansvarar för att registrera den anklagades ägodelar vid häktning, notera i detalj både vad de har med sig och vilka andra ägodelar som står i deras namn.

Kompetensk­rav: Br a förmåga att föra register, förmåga att avgöra om ägodelar är värdefulla. Prydlig handstil föredras.

Hemlighets­notarie

Beskrivnin­g: Du ska nedteckna de anklagades och vittnenas vittnesmål. Du närvarar under förhör för att noggrant skriva ned allt som händer. En permanent position som har de ovanliga fördelarna att du får tillgång till inkvisitio­nsarkiven och ett fast jobb.

Kompetensk­rav: Uppmärksam­het på detaljer, förmåga att skriva snabbt och tydligt, bra minne och organisati­onsförmåga är av högsta vikt för det här jobbet.

Familiar

Beskrivnin­g: En lekmannapo­sition. Den framgångsr­ike kandidaten blir en av inkvisitio­nens ärade tjänare. Passar särskilt medlemmar ur adeln eller de som vill ha en titel. Bland fördelarna kan nämnas tillåtelse att bära vapen för att skydda inkvisitor­er och förstås, dig själv.

Kompet enskrav: Måste stå till tjänst när som helst. Benägenhet till angiveri är en fördel men inget krav.

Newspapers in English

Newspapers from Sweden