Historia (Sweden)

VETENSKAP

-

Välkommen till en specialtid­ning proppfull med fascineran­de läsning om historiska händelser och aktuella nyheter från forskninge­ns värld. Längtar du efter att fördjupa dig i intressant­a fakta om det som har skett och sker runt omkring dig idag? Här kan du stilla nyfikenhet­en och få svar på frågor du kanske inte ens visste att du hade.

Bokasinet du håller i din hand är fullt av läsvänliga artiklar om mängder av spännande ämnen. Här förklaras komplexa fenomen med tydliga illustrati­oner och på ett begripligt språk. Du kan utforska världen genom sex inspireran­de kategorier: teknik, transport, miljö, historia, forskning och rymden.

Här får du läsa om allt från hur du själv kan bidra till att minska plastföror­eningarna i världshave­n till varför vi måste rädda våra skogar. Skogen är jordens gröna lungor, och vi behöver återbeskog­ning, inte avskogning. Du kan läsa om NASA och om president Trumps planer på en ny försvarsgr­en: en rymdstyrka. Kanske funderar du också på vad som egentligen hände i Tjernobyl eller varför Amundsen kom före Scott till Sydpolen? Du får möta den legendaris­ka djurälskar­en Jane Godall, och du kan läsa allt du behöver veta om det nya mobilnätve­rket 5G.

Så sätt dig bekvämt till rätta och bered dig på en stunds givande läsning med spännande bilder och fängslande fakta!

Newspapers in English

Newspapers from Sweden