Historia (Sweden)

HITLER I ARGENTINA?

-

Adolf Hitler tog inte sitt liv i en bunker i Berlin den 30 april 1945. Han dog i stället i Sydamerika, närmare bestämt i Argentina där han levde fritt och inkognito fram till sin död 1962. Det stod att läsa i ett dokument som nyligen släpptes av USA:s president Donald Trump och som gav vatten på kvarn åt alla som trott på de observatio­ner som rapportera­ts genom årens lopp, särskilt från Sydamerika.

Den 29 september 1955 kontaktade­s agent Cimelody-3 av en vän som hade träffat den tidigare SS-officeren Phillip Citroen samma månad. Denne hade berättat att Hitler fortfarand­e levdet. Cimelody-3 hade fått ett foto taget några år tidigare. På baksidan stod namnet Adolf Schrittelm­ayor skrivet, och bilden visade en man som var mycket lik Hitler. Kanske rentav för lik, för det är svårt att tro att världens mest berömda nazist skulle ha behållit samma frisyr och den berömda mustaschen ...

 ??  ?? FORTFARAND­E I LIVET Ett foto som enligt uppgift ska föreställa
Hitler i Argentina. Rykten om att han överlevde förekommer än idag.
FORTFARAND­E I LIVET Ett foto som enligt uppgift ska föreställa Hitler i Argentina. Rykten om att han överlevde förekommer än idag.

Newspapers in English

Newspapers from Sweden