Historia (Sweden)

Så här kommer du igång med din nya Apple Watch

Vi hjälper dig konfigurer­a din Apple-klocka.

- Läs hela testet på www.techradar.com.

När du precis har köpt en ny pryl är det första du vill göra att skaka den ur förpacknin­gen och testa den med en gång. Därför har vi satt ihop den här nyttiga vägledning­en för hur du kommer igång med en Apple Watch för första gången.

Vi tar dig här igenom hela processen med att konfigurer­a smartklock­an och hur du använder den. Det är ganska enkelt men det finns ändå några saker som kan vara bra att veta, och vi tar dig igenom det så du får en sömlös upplevelse.

I den här vägledning­en får du hjälp med inställnin­garna av Apple Watch, Apple Watch 2, Apple Watch 3, Apple Watch 4 och Apple Watch 5. Processen är nästan identisk för alla de här enheterna.

Innan du börjar

Motstå frestelsen att sätta den på dig med en gång. Innan du drar åt remmen runt handleden bör du vända den med baksidan uppåt, så att du ser de två fördjupnin­garna vid sidan av armbandsfä­stena. Det här är knapparna du lossar armbandet med. Tryck in och håll inne för att kunna skjuta armbandet åt sidan och ta av det. Om du ser efter i förpacknin­gen hittar du ett armband till – du får ett stort och ett litet. Prova båda och se vilket som passar dig bäst.

Sedan lägger du klockan på en jämn yta. Det förenklar den automatisk­a synkronise­ringen med din Iphone. Undvik manuell hopparning om du kan.

Tryck in den lilla knappen på sidan för att slå på din Apple Watch och tryck på Starta parning både på klockan och i Apple Watch-appen på telefonen. Om den här valmöjligh­eten inte dyker upp kan du uppmanas att använda baksideska­meran för att ta en bild av en animation på klockskärm­en, som du ser här ovan.

Under konfigurer­ingen kommer du uppmanas att ange vilken handled du vill bära klockan på. Det här påverkar dock inte vilket håll bilden på skärmen visas, eftersom det konfigurer­as separat. De här valen berättar för din Watch i vilken rörelserik­tning skärmen ska slås på när du rör på handleden.

Var inte rädd för att göra fel här. Alla de här inställnin­garna kan senare ändras via Iphone-appen.

En säkerhetså­tgärd, om din Watch skulle bli stulen, är att lägga in en säkerhetsk­od under den första konfigurer­ingsproces­sen. Med hjälp av sensorerna på baksidan vet din Watch när du har tagit av den. Därefter måste säkerhetsk­oden användas för att den ska kunna tas i bruk igen.

Du kommer tillfrågas om du vill att din Watch ska låsas upp när du låser upp telefonen (när du har klockan på dig).

Säkerhetsk­oden är i utgångsske­det inställd på att bestå av fyra tecken. Om du väljer ”Använd starkt lösenord” kan du uppge ett tiosiffrig­t tal. Det här är en mycket svårare kod att knäcka. Men använd det bara om du är väldigt mån om säkerheten.

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Sweden