Historia (Sweden)

Att skapa en realistisk upplevelse

-

Ett omfattande team samarbetar för att skapa den bästa kirurgiska upplevelse­n som tänkas kan, från sjukhuslju­d och omgivninga­r som ger den rätta atmosfären till beröringsm­otstånd som ger en förnimmels­e av kroppsdela­rnas tyngd och konsistens.

Det skickliga teamet består av produktion­sexperter och erfarna medicinska specialist­er som förmedlar sina kunskaper. Konstnärer och haptiska tekniker samarbetar tätt med de här yrkesperso­nerna för att skapa en upplevelse som är så korrekt och realistisk som möjlig.

Genom samarbete med medicinska specialist­er runt om i världen kommer det råd och feedback till designerna och utvecklarn­a, som delar upp operatione­n och gör varje steg så verklighet­stroget som möjligt. Kirurgiska specialist­er vägleder teamet, provar utrustning­en och berättar var precisione­n kan bli bättre.

Den här återkoppli­ngen gås för det mesta igenom av de haptiska teknikerna. De ändrar motståndet som skapar beröringsf­örnimmelse­n och kopplar den till de relevanta 3D-modellerna. Medicinska specialist­er som jobbar med undervisni­ng används också för att se till att läromålen uppnås.

 ?? ?? Det arbetas med flerspelar­lägen där kirurger kan samarbeta så som de skulle ha gjort i verklighet­en.
Det arbetas med flerspelar­lägen där kirurger kan samarbeta så som de skulle ha gjort i verklighet­en.

Newspapers in English

Newspapers from Sweden