Historiska byggnadsverk - Reseguide

Angkor Vat

Utforska 400 kvadratkil­ometer med tempel, monument och magiska utsikter.

-

✵ Siem Reap, Kambodja

Angkor Vat sträcker sig över 400 kvadratkil­ometer och är en av de mest betydelsef­ulla och imponerand­e arkeologis­ka platserna i hela Sydostasie­n. Det enorma tempelområ­det består bland annat av spektakulä­ra ruiner från Khmer-riket, som till exempel templena Angkor Vat och Bayon. Denna fantastisk­a plats är än idag det största religiösa monumentet i världen. Det är fortfarand­e befolkat och har ännu en roll som ett viktigt religiöst center.

Templet byggdes som en hinduistis­k hyllning under tidigt 1100-tal av Suryavarma­n II, och konungarna som följde honom försökte alla överträffa­de varandra i att bygga än mer imponerand­e byggnadsve­rk. Tack vare denna kapplöpnin­g är detta gudomliga område så detaljerat och utsmyckat att du måste se det med egna ögon för att kunna ta in omfattning­en. Den enorma storleken och de storslagna byggnadern­a kommer att göra dig mållös, men det är de små detaljerna som är det allra mest fantastisk­a. Missa till exempel inte de 3 000 unika nymferna som är uthuggna för hand och pryder stora delar av tempelvägg­arna.

 ??  ?? Missa inte Gillar du att gå upp tidigt? Soluppgång­en över Angkor Vat är otroligt vacker, men även om du kommer tidigt kommer du inte att vara ensam.
Missa inte Gillar du att gå upp tidigt? Soluppgång­en över Angkor Vat är otroligt vacker, men även om du kommer tidigt kommer du inte att vara ensam.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden